Menu
Blog

Wat heeft de nieuwe Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G te bieden?

Tech

Xiaomi blijft nieuwe smartphones uitbrengen, voor elk budget! In de Redmi-reeks is het nu de beurt aan de Note 10 Pro 5G. Als je deze test en onze review leest, zul je het met ons eens zijn: dit is een klasbak!

18.06.2021 Simon VAN CAUTEREN

Inhoud

Redmi Note 10 Pro 5G: presentatie

Hoeveel fotosensoren?

Gaming: een pareltje?
Welke batterijduur?
Welke Android-versie?
Welke kleur voor de Redmi Note 10 Pro 5G?      

Hoeveel kost de Redmi Note 10 Pro 5G?

Redmi Note 10 Pro 5G: presentatie

Nauwelijks enkele weken na onze test van de Redmi Note 10 5G nemen we nu het Pro-model onder de loep. Het legt meteen stevige argumenten op tafel, zoals een prijs van minder dan 300 euro. Verder een grote opslagcapaciteit, vier fotosensoren en een krachtige batterij: allemaal pluspunten die er een kampioen van maken.

Wat een kanjer! Toon mij de Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G

Kennismaking

Deze “Note Pro” maakt indruk, van bij de eerste oogopslag: deze nieuwkomer in het Redmi-gamma is een grote smartphone, zelfs naar de huidige normen. Zijn scherm van liefst 6,7 inch heeft een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. Net zoals op het oude 4G-model is dit een “Dot Display”, met een rond gaatje voor de selfiecamera (met een resolutie van 16 megapixel). Klein, maar interessant detail: de gebogen schermranden zuigen je blik in het toestel voor een overweldigende ervaring!

Ook heel aangenaam zijn de nieuwe 360° lichtsensoren die de schermhelderheid automatisch aanpassen aan elk moment van de dag en alle weersomstandigheden.

Het toestel is nog iets zwaarder - 196 gram - en in sommige jas- of broekszakken voel je het dus goed zitten. Maar het is wel dun (8,9 mm) en daardoor nooit onhandig om te bedienen. Meestal geeft bediening met twee handen het grootste comfort.

Netwerken en connectiviteit 

De nieuwe 5G-uitvoering van de Redmi Note 10 Pro is een Dual Sim-toestel, met uitsluitend plaats voor nano-simkaartjes. Bovendien volledig compatibel met het toekomstige 5G-netwerk van Orange België (zoals de naam aangeeft) en uiteraard ook met 4G+, WIFI 5 en Bluetooth 5.1. 

Deze smartphone is ook geschikt om bij Orange België te bellen via 4G (VoLTE) en via wifi (VoWiFi). Ideaal op alle plekken waar het mobiel netwerk soms wegvalt of in sommige sterk geïsoleerde woningen.

Zoals op de andere Redmi-modellen zit de biometrische sensor (die je vingerafdruk herkent) aan de rechterkant. Heel praktisch! Ontgrendel je toestel met gezichtsherkenning met artificiële intelligentie via de selfiecamera.

Ook de gewaardeerde infraroodsensor is aanwezig, om met je smartphone een aantal compatibele toestellen te bedienen. Denk aan je Orange TV-decoder en je tv-toestel, als je Love Trio-klant bent. Let op: als je dit eenmaal gewoon bent, wil je nooit meer je oude afstandsbediening gebruiken.

Hoeveel fotosensoren?

Op de nieuwe Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G zitten 4 fotosensoren, die naadloos samenwerken: 

  • hoofdcamera en groothoek van 108 megapixel
  • secundaire ultragroothoek van 8 megapixel
  • tele-macrosencor van 5 megapixel
  • dieptesensor van 2 megapixel

Lijkt mij onweerstaanbaar: ik wil de Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G

Hoe zit het met de fotokwaliteit?

108 megapixel maakt een wereld van verschil om foto’s te bewerken. Buiten die toepassing heb je niet altijd zo’n hoge resolutie nodig. Wat vooral telt, is een goed evenwicht door de veelzijdigheid en complementariteit van de diverse sensoren. Foto’s bij avondlicht missen een beetje detailwerking. Maar bij portretten en lange belichtingstijden lost het toestel alle beloften in. Deze nieuwe Redmi staat zijn mannetje!

Als je een beetje oefent met de instellingen, maak je al snel schitterende foto’s in vrijwel alle omstandigheden. Alleen bij beperkt omgevingslicht mag je geen mirakels verwachten. 

De camera op de voorzijde is er duidelijk op vooruit gegaan. Hij is nu 16 megapixel sterk, beschikt over een nachtmodus en een “beautify”-filter die onregelmatigheden uit je gezicht verwijdert. Het resultaat oogt soms niet natuurlijk, maar de functie is uit te schakelen. Aan de portretmodus is heel veel zorg besteed en dat zie je eraan: prachtig! Ook bij videobellen heb je er veel profijt van. 

Zijn de video’s geslaagd?

De Redmi Note 10 Pro 5G kan in 4K filmen met 30 beelden per seconde. Wil je 60 beelden per seconde maken, dan moet je de resolutie verlagen tot HD. Er staan veel filters en opties tot je beschikking: dubbele video, Shoot Steady, versnellen, video-clones. Steeds met een opmerkelijk goede kwaliteit, zelfs in HD! 

Gaming: een pareltje

Een van de grootste troeven van deze nieuwe smartphone is de ultrahoge refresh rate van 102 Hz. Gamen met de Redmi Note 10 Pro 5G gaat daardoor veel vloeiender (en dus boeiender). Dat is ook te danken aan het feit dat het toestel 240 keer per seconde scant op aanraking van het scherm. Het reageert dus sneller tijdens het gamen.

Welke batterijduur?

Bij intensief gebruik kom je met de batterij van 5.000 mAh een volledige dag toe. Reken op twee dagen in energiespaarstand. Dat de zeer krachtige batterij toch nog relatief snel uitgeput raakt, heeft te maken met de zeer hoge refresh rate van het scherm: 120 Hz. Je moet er iets voor over hebben met zoveel visueel comfort!

Gelukkig is snelladen met 33 W mogelijk en zit de snellader in de doos bij aankoop (die hoef je dus niet extra aan te kopen). Op nauwelijks 1 uur zit je batterij weer helemaal vol.

Deze smartphone wil ik kopen: toon mij de Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G 

Welke Android-versie?

Ook de Redmi Note 10 Pro 5G is voorzien van het MIUI 12-systeem van Xiaomi, dat op Android 11 is gebaseerd. Deze recent gelanceerde versie biedt veel voordelen, zoals een beter energiebeheer, een instelbare dark mode en nieuwe tools om je privacy en data beter te beschermen. Je krijgt toegang tot alle Google-apps, zoals de Google Play Store en Google Pay. 

Welke kleur voor de Redmi Note 10 Pro 5G?

De Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G 128 GB is momenteel beschikbaar in de kleuren Glacier Blue (blauw) of Onyx Grey (donkergrijs). 

Voor wie?

De Redmi-reeks van Xiaomi staat bekend voor haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Note 10 Pro 5G is perfect voor jou als je een krachtige smartphone zoekt, met een goede batterij, die je ook intensief gebruikt (games, video, foto’s, sociale media) en supersnel wil opladen.

Overzicht: de plus- en minpunten van de nieuwe Redmi

Dit zijn volgens ons de belangrijkste voordelen van de Redmi Note 10 Pro 5G die nu beschikbaar is:

  • groot scherm van 6,7 inch met een uitstekende resolutie
  • goede videoprestaties
  • 4 camera’s aan de achterkant
  • toegang tot 5G
  • snelladen met 33 W

We merkten ook deze nadelen op: 

  • draadloos laden volgens de Qi-norm is niet mogelijk
  • batterijduur van gemiddeld één dag
  • niet water- of stofdicht, dus altijd opletten
  • sommigen zullen het toestel nogal zwaar en omvangrijk vinden 

Hoeveel kost de Redmi Note 10 Pro 5G?

De prijs van de Redmi Note 10 Pro 5G 128 GB bedraagt 299,95 € zonder abonnement. Je vindt hem in onze eshop of in een Orange-shop in je buurt.

De Redmi Note 10 Pro 5G nog voordeliger? Verkoop je oude gsm!

Misschien is je oude gsm of smartphone nog geld waard. Hoeveel? Breng het toestel bij ons binnen, dan voeren wij een waardebepaling uit met Orange BuyBack. Wij geven het aan Recupel, een organisatie die 99% van je oude toestel recycleert. Bovendien storten wij 2 € aan de vereniging Natuurpunt voor elk gerecycleerd toestel. En voor jou? Jij ontvangt een aankoopbon die kan oplopen tot 500 euro. Samengevat: je nieuwe smartphone is nog voordeliger dankzij je inspanning voor de planeet!

Ik heb beslist! Ik wil deze Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G

Lees ook:
▶️ Onze review van de Xiaomi Redmi Note 10 5G!
▶️ Xiaomi Mi 11 Lite 5G: onweerstaanbare én betaalbare spierbundel!
▶️ Xiaomi Mi 11: alles wat je moet weten over dit nieuwe vlaggenschip
▶️ Review van de Xiaomi Redmi 9 32 GB: krachtpatser voor een prijsje

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.