Menu
Blog

Xiaomi Mi 11i: een nieuwe versie van de Mi 11 met veel extra talent

Tech

In februari lanceerde Xiaomi de Mi 11-reeks en nu volgt er al een even krachtige, maar voordeligere uitvoering. Na een intensieve test geven we je graag onze mening over de Xiaomi Mi 11i 128 GB!

16.06.2021 Simon VAN CAUTEREN

Enkele weken geleden kon je op deze blog alles lezen over de lancering van de Mi 11. Nu is het al de beurt aan een lichtere en voordeligere versie, die nochtans even goed de topklasse-sfeer van deze reeks Android-smartphones ademt. Kijk je uit naar een review? Lees dan deze uitvoerige test en ontdek wat de Mi 11i waard is.

Inhoud

Xiaomi Mi 11i 128 GB: specs en kenmerken

Je zal merken dat de technische gegevens van de Mi 11i 128 GB als twee druppels water lijken op die van duurdere modellen zoals de Mi 11, met slechts enkele opmerkelijke verschillen. Xiaomi noemt dit toestel niet voor niets zijn “nieuwe ster”.

De Mi 11i heeft een Snapdragon 888-processor aan boord, met laag energieverbruik, maar wel 5G. Voor gamers zit er een aparte chip in, de beroemde Adeno 660. In het dagelijks gebruik merk je telkens weer dat deze smartphone klasse en vermogen te koop heeft, wat je er ook mee doet.

Groot scherm, vloeiende beelden

De Mi 11i is iets kleiner dan zijn voorganger, de Mi 11. Er zit immers een AMOLED-scherm van 6,67 inch op (of 16,94 cm), met een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. Door de refresh rate van 120 Hz reageert het veel sneller bij games en video’s. Bij de hoge beeldkwaliteit hoort een even voortreffelijke geluidsweergave, met ingebouwde Dolby Atmos-ondersteuning.

Het toestel is wel groot, maar ook slank (met een dikte van 7,8 mm) en daardoor heel aangenaam om te manipuleren. Het weegt slechts 196 gram. Het gebogen scherm van de Mi 11 moet je hier missen. De kijkervaring is dus minder overweldigend, onder andere bij de interface en video’s.

Dit is een toptoestel! Toon mij de Mi 11i

Welke opslagcapaciteit op de Mi 11i?

De Xiaomi Mi 11i smartphone beschikt standaard over 128 GB aan intern geheugen.  Geheugenuitbreiding met een microSD-kaartje is niet mogelijk.

Welke batterijduur voor de Mi 11i?

De Mi 11i is uitgerust met een batterij van 4.520 mAh. Die houdt het met één lading ongeveer anderhalve dag vol.

We zijn alvast in de wolken met de 33 W-snellader met USB-C-aansluiting die in de doos zit. Op één uur tijd pompt die de batterij vrijwel 100% vol. Dat is minder snel dan met de 55 W-snellader van de Mi 11, maar nog altijd veel sneller dan bij de meeste andere merken van het moment.

Deze smartphone bevalt mij heel erg: ik wil de Mi 11i zien

Compatibel met 5G en wifi-bellen

Inderdaad, deze Xiaomi Mi 11i is een supergoed uitgerust toestel, met uitgebreide connectiviteit. Dus niet alleen 2G EDGE, 3G+ en 4G+, maar ook 5G-compatibiliteit, zodra het 5G-netwerk van Orange beschikbaar is in België.

Bovendien biedt de Xiaomi Mi 11i je bellen over 4G (VoLTE) en wifi-bellen (VoWIFI). Dus als je het Orange-netwerk niet perfect ontvangt in sommige gebouwen of bepaalde kamers, dan is er niets aan de hand: je belt gewoon via wifi.

Welke simkaart voor de Mi 11i?

Le Xiaomi Mi 11i 128 GB accepte les cartes nano-SIM Orange, mais pas l’eSIM.

Foto en video: welke prestaties? 

Xiaomi heeft de Mi 11i uitgerust met 3 fotosensoren die elkaar mooi aanvullen:

 • hoofdsensor van 108 megapixel
 • ultragroothoek van 8 megapixel
 • tele-macrosensor van 5 megapixel 

Met deze combinatie maak je zowel overdag als bij schemering uitstekende foto’s. Het gebruiksgemak is totaal: schakel AI in voor optimale instellingen in alle omstandigheden.

In het scherm zit een piepklein gaatje voor de selfiecamera van 20 megapixel, die eveneens gebruik maakt van artificiële intelligentie. Zelfs ’s nachts lukken selfies bijna altijd! Met diezelfde camera ontgrendel je ook je toestel (gezichtsherkenning), maar dat kan ook met de vingerafdruksensor op de zijkant (een ideale, handige positie).

Toon mij de Mi 11i

Vidéo : 4K, 8K, slow motion

Net zoals de Mi 11 is de nieuwe Mi11i in staat om met 30 beelden per seconde in 8K te filmen en met 60 beelden per seconde in 4K. Uiteraard levert dat video’s op die tegelijk realistisch en vloeiend zijn, zelfs in 4K.

Ook de hoogpresterende camera op de voorzijde met 20 megapixel kan filmen in slow motion.

Welke Android-versie op de Mi 11i?

Op de Xiaomi Mi 11i draait standaard MIUI 12.5, het eigen besturingssysteem van Xiaomi dat op Android 11 is gebaseerd, dus inclusief alle officiële Google-apps.

Sinds begin juni is er al een update beschikbaar. Deze optimaliseert het systeem op talrijke punten, voor hogere prestaties, een nog vloeiendere weergave en kortere reactietijden. Je merkt het verschil vooral bij video’s en games. Het MIUI 12.5-systeem laat je ook bepaalde systeemapps verwijderen en dat is handig.

Welke kleur?

Bij ons koop je de nieuwe Mi 11i in Cosmic Black (zwart).

Hoeveel kost de Xiaomi Mi 11i in België?

De prijs van de Xiaomi Mi 11i 128 GB bedraagt 699,95 € zonder abonnement, maar aarzel niet om gebruik te maken van onze interessantere formules of van de promotieprijs bij de lancering.

Ik wil profiteren van deze promo op de Mi 11i!

Waar vind ik de Xiaomi Mi 11i?

Je vindt de Xiaomi Mi 11i 128 GB in onze eshop of in een Orange-shop in je buurt.

Schakel je over op de Xiaomi Mi 11i? Verkoop je oude toestel!

Als de nieuwe Xiaomi Mi 11i je hart heeft gestolen, dan wacht je een prettige verrassing: je oude toestel is misschien nog geld waard! Het kan je zelfs een aankoopbon tot 500 euro opleveren. Hoeveel exact? Dat verneem je als je ons je oude gsm bezorgt via Orange BuyBack. Wij geven je oude toestel aan Recupel, een organisatie die 99% ervan recycleert. Je bewijst de natuur en het milieu een dienst en profiteert zelf van een bonus!

Conclusie: de plus- en minpunten

Voor wie is dit toestel ideaal? Dat blijkt uit de voordelen van de Mi 11i:

 • groot scherm met heel vloeiende weergave
 • technisch weinig verschil met de Mi 11, maar meer bescheiden prijskaartje
 • 3 camera’s voor kwaliteitsvolle foto’s en video’s
 • compatibel met 5G en wifibellen
 • snelladen met 33 W

We stelden ook deze nadelen vast:

 • draadloos opladen volgens Qi nog altijd niet mogelijk!
 • misschien te groot toestel voor sommigen die het liever compact houden
 • geen gebogen schermranden zoals op de Mi 11

Dit is een toptoestel! Toon mij de Mi 11i

Lees ook:
▶️Xiaomi Mi 11 Lite 5G: onweerstaanbare én betaalbare spierbundel!
▶️ Xiaomi Mi 11: alles wat je moet weten over dit nieuwe vlaggenschip
▶️ Xiaomi Mi 10T Lite: groot, krachtig en toch een koopje
▶️ Waarom de Xiaomi Mi 10 Lite 5G een echte topper is

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.