Menu
Blog

Wedden dat je de gloednieuwe Xiaomi 11T Pro geweldig vindt?

Tech

De Mi 11-reeks die Xiaomi in februari lanceerde, is nu uitgebreid met een nieuwe smartphone boordevol geavanceerde technologie. Maak kennis met de Xiaomi 11T Pro en zijn verleidelijke argumenten.

29.10.2021 Maité Delgado

Het verhaal begon in de lente van 2021 met de lancering van de Mi 11 en nu schrijft Xiaomi een nieuw hoofdstuk met de gloednieuwe Xiaomi 11T Pro. Je merkt dus dat de fabrikant niet langer “Mi” gebruikt als benaming. Wat wel gebleven is: verbluffend veel vermogen en een opzienbarende doorbraak, want de batterij is op minder dan 20 minuten volledig opgeladen.

Inhoudstafel: 

Xiaomi 11T Pro 128 GB: specs, kenmerken 

Je zal dadelijk merken dat de Xiaomi 11T Pro 256 GB ook de meest veeleisende gebruiker overtuigt met doorslaggevende technische argumenten!

Om te beginnen is de 11T Pro uitgerust met een Snapdragon 888-processor die weinig energie verbruikt en toch 5G biedt. Gamers halen dan weer profijt uit een specifieke chip, de beroemde Adreno 660. Doe daar ook nog eens 8 GB RAM-geheugen bovenop en je krijgt een idee van de superkracht van dit toestel. En het resultaat is ernaar: alles werkt vlot, zowel zware video’s als de meest geavanceerde games, zonder één enkele hapering.

▶️ Toon mij deze fabelachtige Xiaomi 11T Pro!

Slank en toch vrij dik

Deze nieuwe smartphone meet 16,41 cm bij 7,6 cm. Een groot en vrij zwaar model en daar hou je best rekening mee. Zonder beschermhoes en screenprotector weegt het toestel 204 gram. Met 8,8 mm is het ook wat dikker dan de andere modellen van de Xiaomi 11-reeks. De Mi 11 is bijvoorbeeld maar 7,8 mm dik. Dat deze nieuwkomer wat corpulenter is, heeft alles te maken met de forse batterij van 5.000 mAh.

Heel groot 120 Hz-scherm

De Xiaomi 11T Pro beschikt over een AMOLED-scherm van 6,67 inch met een refresh rate van 120Hz. Het scherm is helder en heeft een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. De TrueColor-technologie kan tot 1 miljard kleuren weergeven. Het scherm haalt bovendien de HDR10+ beeldkwaliteit en kan zich aanpassen aan zonlicht, met een specifieke weergave. 

Dit nieuwe model is Dolby Atmos-gecertificeerd voor geluid en video. De fabrikant deed voor de geluidskwaliteit trouwens een beroep op specialist Harman Kardon, met twee luidsprekers voor een ruimtelijk stereogevoel.

▶️ Wat een kanjer: ik wil deze Xiaomi 11T Pro!

Hoeveel opslagruimte op de Xiaomi 11T Pro?

De Xiaomi 11T Pro smartphone wordt standaard geleverd met 256 GB aan intern geheugen, met de snelle UFS 3.1-opslagtechnologie.

Hoe zit het met de batterijduur van de Xiaomi 11T Pro? 

De Xiaomi 11T Pro heeft een batterij van 5.000 mAh aan boord. Dat is voldoende voor ongeveer anderhalve dag zonder opladen, of zelfs twee dagen bij minder intensief gebruik.

Het enorme voordeel van deze smartphone is de meegeleverde 120 W-lader, die op nauwelijks 17 minuten het toestel 100% oplaadt. Als er bijvoorbeeld nog 25 of 30% batterijlading aanwezig is, heb je genoeg aan 10 minuten om je 11T Pro helemaal op te laden. En dat is echt té gek!

▶️ Ik ben overtuigd, breng mij meteen naar de Xiaomi 11T Pro 

Zit er 5G op?

Ja, zoals we gewoon zijn bij deze fabrikant is de Xiaomi 11T Pro supergoed uitgerust. Hij maakt verbinding met veel netwerken: 2G EDGE, 3G+ en 4G+. En bovendien is hij compatibel met 5G zodra het 5G-netwerk van Orange in België beschikbaar is. Bluetooth 5.2 en WIFI 6 maken het plaatje compleet.

Is bellen via WiFi en 4G mogelijk? 

Ja! De Xiaomi 11T Pro is geschikt om te bellen via 4G (VoLTE) en om te wifibellen (VoWiFi). 

Wat betekent dit?

  • Als je via VoLTE belt, is de gesprekskwaliteit beter en helderder.
  • Met VoWiFi bel je via wifi, thuis of op kantoor, ook als je binnen geen signaal van het mobiele netwerk ontvangt (bijvoorbeeld bij sterk geïsoleerde gebouwen). Je mist geen enkele oproep en zelf kan je ook altijd bellen (alleen beschikbaar in België).

Welke simkaart voor de Xiaomi 11T Pro?

In de Xiaomi 11T Pro 256 GB past een nano-simkaartje van Orange, maar eSIM is niet mogelijk.

Foto en video: prestaties

Xiaomi heeft de Xiaomi 11T Pro uitgerust met 3 complementaire fotosensoren:

  • hoofdsensor van 108 megapixel: een groothoek met 1,75 als lensopening
  • een ultra-groothoek van 8 megapixel met een 120 graden beeldhoek
  • tele-macrolens van 5 megapixel

Zowel overdag als ’s nachts maak je schitterende foto’s. In het halfdonker verbetert de nachtstand spectaculair het resultaat. Trouwens, in de AI-mode ben je bijna zeker van een perfecte opname.

Het toestel heeft een DotDisplay-scherm, met een piepkleine opening voor de selfiecamera van 16 megapixel. Ook voor selfies verricht de artificiële intelligentie van deze smartphone wonderen. Je telefoon ontgrendelen kan naar keuze met je gezicht of met de vingerafdruksensor op de zijkant (en dus niet achter het scherm).

▶️ Dit is de smartphone die ik nodig heb, toon mij de Xiaomi 11T Pro! 

8K video

Xiaomi gebruikt de term “Cinemagic” voor de uitstekende videokwaliteit van de 11T Pro. Met de camera van 108 megapixel film je in 8K met 30 beelden per seconde en in HDR10+. Dat levert mooie, vloeiende opnamen op, maar als je nog geen 8K nodig hebt, film je beter in 4K, voor een nog vloeiender resultaat (60 beelden per seconde).

De selfiecamera van 16 megapixel kan in slow motion filmen.

Welke Android- en MIUI-versie? 

De Xiaomi 11T Pro is bij levering voorzien van MIUI 12.5, het Android-besturingssysteem dat Xiaomi heeft gepersonaliseerd. Het steunt op Android 11 en biedt alle officiële Google-apps (Google Play Store, Google Pay, Gmail, Google Maps, enz.).

Deze nieuwe MIUI-versie betekent een hele vooruitgang: het besturingssysteem is op talrijke punten geoptimaliseerd, levert daardoor hogere prestaties, reageert sneller en werkt vloeiender (en dat zie je aan je video’s en games). In MIUI 12.5 kan je ten slotte ook systeemapps verwijderen

Welke kleur?

De nieuwe Xiaomi 11T Pro is beschikbaar in de volgende kleuren: 

  • Celestial Blue (blauw)
  • Meteorite Gray (grijs)

Wat is de prijs van de Xiaomi 11T Pro in België? 

De Xiaomi 11T Pro 256 GB kost 699,95 € zonder abonnement.

▶️ Wauw, toon mij de promo van de Xiaomi 11T Pro!

Waar vind ik de Xiaomi 11T Pro?

Je vindt de Xiaomi 11T Pro 256 GB in onze eshop of in de Orange-shop in je buurt.

Stap je over op de Xiaomi 11T Pro? Verkoop je oude toestel!

Als je heel graag zou overstappen op de Xiaomi 11T Pro, maar toch nog een beetje twijfelt, kan dit je misschien overtuigen: je oude smartphone is waarschijnlijk nog geld waard! Ruil dus je oude toestel in voor een aankoopbon tot 500 euro.

Hoe weet je hoeveel je oude smartphone nog waard is? Bezorg ons je toestel via Orange BuyBack, dan geven wij het aan Recupel, dat 99% van je toestel recycleert. Je wint dus op alle fronten: je doet een goede zaak voor de natuur en het milieu en je krijgt meteen ook een korting op je Xiaomi 11T Pro.

Conclusie: plus- en minpunten van de 11T Pro 

Op deze 3 punten is de Xiaomi 11T Pro een uitblinker:

  • Groot en heel vloeiend scherm (video, games)
  • Bijzonder krachtig toestel met uitstekende camera’s
  • Laadt bliksemsnel op: 100% op 17 minuten

Dit zijn de 3 zwakke punten:

  • Dradloos opladen is niet mogelijk
  • Vrij zwaar en groot toestel: check in een Orange-shop of dit je ideale toestel is vóór je beslist
  • Model is niet geschikt voor eSIM
Waarschijnlijk vind je ook deze artikels interessant:
▶️ Xiaomi Mi 11i : nieuwe versie van de Mi 11 met veel extra talent
▶️ Xiaomi Mi 11 Lite 5G: onweerstaanbare én betaalbare spierbundel!
▶️ Xiaomi Mi 11: alles wat je moet weten over dit nieuwe vlaggenschip
▶️ Dit zijn de beste Xiaomi smartphones

Tags

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!