Menu
Blog

Onze complete review van de OPPO Reno4 5G smartphone

Tech

OPPO is pas sinds vorige lente in ons land, maar is nu al onmisbaar. De OPPO Reno4 5G, met zijn mooie verhouding tussen prijs, kwaliteit en prestaties, bevestigt de uitstekende reputatie die het merk heeft opgebouwd. Met de lange batterijduur en het snelladen scoort de OPPO Reno4 extra pluspunten!

Promo: koop je favoriete OPPO Reno4 online voor maar 49 € met de optie Smart Data 2 GB en een Go Plus, Go Intense of Go Unlimited abonnement.

15.02.2021 Simon VAN CAUTEREN

Amper zes maanden na onze test van de OPPO Reno 2 kregen wij de kans om de OPPO Reno4 5G aan een grondige review te onderwerpen.

OPPO Reno4 5G: eerste indrukken

De OPPO Reno 4 uitpakken is een echt genot, want zoals altijd bij dit Chinese merk ontbreekt er niets in de doos: oplaadkabel, ultrasnelle lader en zelfs een beschermcover, alles zit erin.

Specs

De OPPO Reno 4 5G in één zin? Een flink uitgeruste smartphone met een goed evenwicht tussen prijs en prestaties:

 • Qualcomm SDM765 Snapdragon 765G processor
 • 8 GB aan RAM-geheugen
 • Een opslaggeheugen van 128 GB
 • AMOLED-scherm van 6,4 inch (2.400 x 1.080 pixels)
 • Wi-Fi 5 (ac)
 • Compatibel met 2G, 3G, 4G+ en 5G
 • Geschikt voor WIFI-bellen (VoWIFI) en bellen over 4G (VoLTE)
 • Bluetooth 5.1
 • Batterij van 4.000 mAh met ultrasnelle laadfunctie

Ik ben overtuigd! Toon mij de OPPO Reno 4!

Kennismaking met de Reno 4

We kregen een mooie, blauwachtige kartonnen verpakking geleverd met daarin de zwarte OPPO Reno4 5G. Die hebben wij twee weken intensief gebruikt en dit zijn onze indrukken.

De Reno4 is niet het lichtste toestel dat ooit op onze testbank lag (183 gram), maar hij is zo dun (7,8 mm) dat hij in je hand of zak nooit zwaar aanvoelt, al blijft een scherm van 6,4 inch natuurlijk wel indrukwekkend.

We stopten het nano-simkaartje in het onderste slot (er staan twee gleufjes ter beschikking) en waren meteen aangenaam verbaasd door de hoge productiekwaliteit. De OPPO Reno 4 5G is duidelijk een middenklasser in het smartphonelandschap, met een uitstekende verhouding tussen prestaties en prijs.

De fabrikant heeft geen aluminium gebruikt, maar kunststof met staalimitatie. De OPPO Reno4 ziet er daardoor heel elegant uit. Het scherm met gebogen randen is beslist geslaagd en bovendien goed beschermd met Gorilla Glass 5. Vingers laten geen sporen na op de achterkant, superhandig!

De fabrikant liet volgens ons twee steekjes vallen: het toestel is niet water- en stofdicht (IP67 en IP68) en het geheugen niet uit te breiden met een microSD-kaartje.

Configuratie en toepassingen van de Reno4 5G

Net zoals bij de Reno2 zit er in het scherm van de OPPO Reno4 5G een vingerafdruksensor verborgen. Supernuttig wanneer je de smartphone configureert (dit duurt meestal enkele minuten). Je voert je Google-accountgegevens in en merkt dan meteen hoe harmonisch en vertrouwd de interface van de fabrikant is, van het ene toestel naar het andere.

OPPO levert bij zijn toestel een gepersonaliseerde versie van Android 10 met ColorOS 7.2, de interface van de fabrikant.

Nog meer aangename verrassingen: er zitten nieuwigheden in de Reno4, zoals de Google Now-assistent. Allerlei processen zijn geoptimaliseerd, waardoor bijvoorbeeld apps veel sneller laden. De touchscreen-interface laat zich heel intuïtief bedienen, je bent er meteen mee vertrouwd. Ook het batterijbeheer en de fotoapp zijn verbeterd, onder andere voor nachtopnamen.

Het aantal vooraf geïnstalleerde apps - soms een plaag, want ze zijn veelal nutteloos - is beperkt. OPPO biedt je Netflix en de WPS Office kantoorapps. Voor berichten (sms/mms) beschik je over de Google-apps, met de Chat Messages-functie. Idem voor de telefoonapp.

Ook voor de toekomst zit je goed: OPPO belooft regelmatige Android-updates en veiligheidsaanpassingen.

Wow! Toon mij de OPPO Reno4!

Maakt de OPPO Reno4 mooie foto’s?

De Reno4 zet inderdaad mooie resultaten neer. Dat spreekt voor zich, met zijn 3 fotosensoren achteraan:

 • hoofdtoestel van 48 megapixel
 • ultra-groothoek van 8 megapixel
 • dieptesensor van 2 megapixel

Overdag maak je met deze combinatie foto’s van een uitstekende kwaliteit. Bij slecht weer vallen de kleuren soms iets te flets uit. Maar ’s avonds en vooral ’s nachts krijg je al snel korrel in het beeld. De resultaten zijn dan niet altijd optimaal, maar de ingebouwde fotoapp is gelukkig uitgebreid. Na een beetje spelen met de talrijke instellingen merk je dat de kwaliteit van je opnamen verbetert. Portretten zijn over het algemeen geslaagd en je gebruikt deze mode ook voor close-ups van een voorwerp of huisdier.

Je ziet ze nauwelijks, maar ook op de voorzijde zitten twee fotosensoren, een hoofdsensor van 32 megapixel en nog eentje van 2 megapixel voor portretten. Hier onderscheidt de OPPO Reno4 5G zich duidelijk van zijn concurrenten. Selfies zijn over het algemeen geslaagd, maar ook wel erg flatterend. Onregelmatigheiden in het beeld worden weggewerkt en het resultaat is daarom soms te glad en een beetje onnatuurlijk. De discreet weggewerkte sensoren zitten links bovenaan achter piepkleine openingen. Ze hebben nog een andere functie: je telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning.

Ik wil de OPPO Reno 4 kopen!

Batterijduur en snelladen: een succes?

Na enkele dagen uittesten, konden wij alleen maar bevestigen dat de batterij van 4.000 mAh doet wat ze belooft. De OPPO Reno4 5G heeft na een volledige dag nog energie over en als je het toestel niet overvraagt, haal je zelfs twee dagen uit één batterijlading.

SuperVOOC 2.0 snelladen is mogelijk dankzij de lader van 65 W die bij de smartphone wordt geleverd. Wat dit ladertje presteert voor deze prijs is vrij uniek. Op nauwelijks 30 minuten is de smartphone volledig opgeladen. De fabrikant past daarvoor een trucje toe: de batterij bestaat uit twee cellen, die tegelijk worden opgeladen.

Is er dan geen enkel minpuntje? Toch wel: draadloos opladen volgens de Qi-norm is niet mogelijk, hoewel de meeste smartphones er tegenwoordig mee zijn uitgerust.

OPPO Reno4 5G: prijzen en beschikbaarheid

De prijs van de Oppo Reno 4 5G bedraagt 549,95 € zonder abonnement. Je koopt dit toestel tegen de laagste prijs in onze eshop of in een Orange shop als je het combineert met een Smart Data-optie:

 • slechts 99 € met Smart Data 2 GB voor 15 € per maand 
  • koop hem in onze eshop voor maar 49 € met Smart Data 2 GB voor 15 € per maand
 • 169 € met Smart Data 1 GB voor 10 € per maand
 • 269 € met Smart Data 500 MB voor 5 €  per maand

Je geniet nog van een extra voordeel: breng je oude gsm binnen en ontvang 50 € extra bovenop de overnameprijs.

Fantastisch, ik wil de OPPO Reno4!

Lees ook:

▶️ Onze review van de OPPO A91: uitblinker qua prijs-kwaliteitsverhouding
▶️ Onze complete review van de OPPO Reno 2 smartphone
▶️ De 5 beste smartphones voor je kids

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.