Menu
Blog

Reistips voor een chille vakantie (zónder onaangename verrassingen)

Fun

Wat je verwacht van je vakantie? Niets speciaals hoor … Gewoon paradijselijke stranden, gastvrije locals, pure ontspanning en onvergetelijke ervaringen.

Lijkt vanzelfsprekend? Sommige vakantiegangers houden alleen de onvergetelijke ervaringen over, aangezien hun fantastische reisje door voedselvergiftiging, slechte hotels of oplichterij op een regelrechte hel uitdraait. (Wie ooit naar het Nederlandse televisieprogramma Red mijn vakantie! keek, kan zich ongetwijfeld enkele rampscenario’s voor de geest halen.)

Met alle Chinezen, maar niet met den deze! Dankzij onze tips breng je je vakantie zonder zorgen door.

18.06.2019 Simon VAN CAUTEREN

Reistip 1: reviews zijn goud waard

Wil je niet in een hotel terechtkomen waarvan de poetsvrouw al jaren op pensioen lijkt of het buffet niet te eten is? Hoeft ook niet als je de reviews van je hotel of Airbnb grondig doorneemt. We weten allemaal dat iemand die echt ontevreden is wél de moeite neemt om een beoordeling achter te laten – been there, done that. Heeft de verblijfplaats in kwestie geen reviews, of erger nog: geen website? Dan zou er eigenlijk al een belletje moeten gaan rinkelen.

Reistip 2: voedselvergiftiging vermijden like a pro

Als je meer van je vakantiebestemming wil zien dan de wc-pot van de hotelkamer, hou je maar beter volgende tips in je achterhoofd:

  • Kies restaurants waar vooral locals zitten en waar lokale specialiteiten worden geserveerd: arrivederci, tourist traps!
  • Street food is hip en trendy … maar altijd een risico. Wie het zekere voor het onzeker wil nemen, gaat beter naar een restaurant. Toch een cocktail bestellen aan een kraampje? Kies er dan één waar ze flessenwater gebruiken, en geen kraantjeswater. Ook oppassen geblazen met ijsblokjes dus!
  • Neem je eigen rietjes mee, en desinfecteer je handen vooraleer je begint te smikkelen.

Reistip 3: reis in het juiste seizoen

Wanneer je het best op vakantie gaat? In juli en augustus, duh! Al geldt dat niet voor elke vakantiebestemming … In Thailand is het dan bijvoorbeeld regenseizoen, en dan zou je droomvakantie weleens letterlijk én figuurlijk in het water kunnen vallen. Check daarom altijd op voorhand wat de beste reisperiode voor jouw bestemming is.

Reistip 4: taxi troubles

Een taxi nemen in een goedkoop land om na afloop totaal onverwacht – béétje naïef – een fortuin op te moeten hoesten? Dat valt te vermijden door op voorhand een vaste prijs af te spreken met de chauffeur. In bepaalde landen vormt ook Uber een veilig en betaalbaar alternatief. Opnieuw: reviews van Uber-chauffeurs zijn goud waard! 

► Blijf je graag verbonden met je vrienden en familie, ook in het buitenland? Download dan snel onze reisgids en ontdek alles over roaming.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.