Menu
Blog

Reis je naar de VS en neem je je smartphone mee? Lees zeker verder!

Tot uw dienst

Begin deze zomer verscherpte de Amerikaanse regering de controles van smartphones en andere elektronische apparatuur. Wij geven je meer uitleg, zodat je helemaal zen kan vertrekken!

03.10.2017 Céline Roman

Sinds kort worden naast laptops ook andere elektronische apparaten met internet scherper gecontroleerd op Amerikaanse luchthavens. Hoewel niet iedereen zijn apparaten zal moeten laten zien, is het altijd beter om voorbereid te zijn. Zo kom je op het moment zelf niet voor verrassingen te staan.

Voorzorgsmaatregelen

De ambtenaars van de douane die vóór het boarden door de spullen van de reizigers gaan, kregen een aangepast takenpakket. Zo mogen ze onder andere je handbagage doorzoeken, en ook al je elektronische apparaten: smartphones, tablets, hybride computers, alles kan uitgekamd worden.

De Amerikaanse overheid vraagt reizigers om hun apparaten uit hun koffers te halen en op een aparte tray te leggen, zodat ze makkelijk gescand kunnen worden.

Let op als je apparaat defect is, of de batterijen leeg zijn! Je apparaat moet nog kunnen werken. Krijg je het apparaat niet meer aan, dan kan het geweigerd worden. En moet je het misschien achterlaten ...

Onze raad: als je naar de VS reist (of er een tussenstop maakt), let er dan op dat al je apparaten zijn opgeladen voor je op de luchthaven aankomt. Als de batterij bijna op is, gebruik een powerbank om ze snel op te laden. Of ... stop je apparaten in je ruimbagage.

Ontdek onze internationale tarieven

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.