Reis gepland? Met onze tips voor roaming blijf je zorgeloos verbonden!

Tot uw dienst

De grote vakantie staat voor de deur, en dat is voor veel Belgen synoniem met genieten in het buitenland. Hoe je dat doet zonder je achteraf blauw te betalen? Dat lees je hier!

26.06.2019
Door Simon V

Blijf je in Europa of zoek je verdere oorden op? Dan moet je niet alleen je koffers met zorg inpakken en je reisdocumenten op orde hebben, maar ook goed geïnformeerd zijn over hoe het nu zit met roaming op je bestemming.

Want natuurlijk wil je op reis je vrienden jaloers maken met vakantiekiekjes op Instagram, je familie een ‘veilig geland’-bericht sturen via WhatsApp en door je Facebook checken wanneer je daar zin in hebt.

Geen roamingkosten meer in de Europese Unie

Waarschijnlijk weet je het ondertussen al, maar we herhalen het toch nog eens voor alle zekerheid: als je op reis bent in de Europese Unie gebruik je gewoon de nationale volumes van je tariefplan om te surfen, te bellen en te sms’en.

Buiten bundel betaal je evenveel als in België (tot op de seconde). De opties waarmee je gratis belt met andere Orange-klanten (Family, Orange Circle) blijven gratis in alle landen van de EU.

Je kan je gsm dus gewoon gebruiken zoals thuis. Van een voordeel gesproken!

Limiteer je verbruik met Travel Data Control

Wij sturen je sowieso een gratis sms’je bij elke grens die je passeert, met daarin de geldende tarieven.

Maar misschien wil je meer doen? Dankzij Travel Data Control hou je je budget onder controle. Voor je vertrek stel je gratis een limiet in voor je mobiel internetverbruik in het buitenland. Zodra je de ingestelde limiet hebt bereikt, verbreken we automatisch je verbinding. Op dat moment kun je beslissen om de rem op je roaming te zetten, of om je limiet uit te breiden. Kies je voor optie twee, dan wordt je internetverbinding automatisch hersteld.

De Travel Data Control-limiet staat standaard ingesteld op 60 euro per factuurperiode, maar je kunt dit bedrag wijzigen via je Klantenzone (ga naar ‘Mijn tariefplan’ en kies daar voor ‘Opties en diensten activeren’) of via de My Orange-app (selecteer ‘Mijn opties’ in de rubriek ‘Tariefplan en opties’).

Aan de laagste prijs surfen in het buitenland

Voor Orange-klanten met een abonnement (uitgezonderd Zen-abonnementen) die ook in het buitenland in contact willen blijven met het thuisfront én daar geen cent te veel voor willen betalen, zijn er verschillende opties.

De Traveller Pass bestaat als eenmalige bundel of als maandelijkse formule die je zo lang kunt behouden als je wil. Ideaal voor wie geregeld wil surfen: je bespaart er tot 50% mee op de standaardtarieven.

De Traveller Data Pass is dan weer geschikt voor occasioneel gebruik. Kies de bundel die het beste bij je past en activeer hem via de Klantenzone, de My Orange-app of in een Orange-shop! Je bundel blijft geactiveerd tot je surfvolume op is en dat maximaal veertig dagen na activering.

Zonder zorgen op reis dankzij deze tips

Als uitsmijter geven we nog enkele toptips mee om je verbruik in het buitenland onder controle te houden en écht zorgeloos te kunnen genieten.

  • Gebruik onze handige simulator om te ontdekken wat je met jouw huidige formule allemaal kunt doen in het buitenland.
  • Installeer gratis de My Orange-app en ken je verbruik op elk moment. Je kunt je verbruik ook opvragen door de te bellen naar #123# en 'Budget Check' te selecteren.
  • Download je favoriete applicaties voor je vertrekt en vermijd dat je in het buitenland hoge kosten betaalt voor downloads.
  • Sluit een gsm-verzekering af, zodat je jezelf bij diefstal of incidentele schade niet nog meer zorgen op de hals haalt.
  • Schakel je locatievoorzieningen uit wanneer je deze niet nodig hebt.

Happy travels!

▶ Heb je nog meer vragen over roaming? We verzamelden alle antwoorden in een handige reisgids.