Menu

Nieuwe smartphone nodig? Kies voor een refurbished iPhone!

Op zoek naar een goede én goedkope smartphone? Dan is Orange furbished zeker iets voor jou! Via dit programma bestel je onder andere refurbished iPhones aan een zacht prijsje. Maar wat is het verschil met tweedehands? En waarom zijn deze toestellen zo interessant? Dat en meer ontdek je in deze blog!

04.05.2022
Door Maité D

Wat is refurbishment?

De laatste jaren wordt de refurbished smartphone steeds populairder. Deze Engelse term zou je vrij kunnen vertalen als “opgeknapt”. In de praktijk is een refurbished smartphone een toestel dat niet langer als nieuw verkocht mag worden. Tweedehands dus, horen we je denken. Neen!

In tegenstelling tot tweedehands smartphones die je bijvoorbeeld online vindt, worden refurbished smartphones

  • tot in de puntjes gecontroleerd,
  • grondig schoongemaakt (en ontsmet)
  • hersteld waar nodig,
  • en uitgerust met de nieuwste software.

Je toestel ziet er dus (zo goed als) nieuw uit en werkt even goed als een spiksplinternieuwe smartphone.

Bovendien zijn refurbished iPhones en andere smartphones ook financieel erg aantrekkelijk. Afhankelijk van het model - en eventuele haast onzichtbare gebruikerssporen - bespaar je zo tot wel 50% op je aankoop.

Say no more, ik wil een refurbished iPhone!

Een goede iPhone voor een kleine prijs? Dat is de refurbished iPhone!

Wil ook jij de planeet en je portemonnee een plezier doen? Koop vandaag nog jouw refurbished iPhone bij Orange België:

Zo kies je voor de slimste optie op de markt zowel voor je smartphone als je data. 

Yes, Ik ben overtuigd! Ik wil een refurbished iPhone!

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone?

Honderden euro's besparen op een (bijna) nieuwe iPhone is natuurlijk fijn. En ook voor het klimaat en milieu is een refurbished iPhone een slimme zet.

We staan er misschien niet vaak genoeg bij stil, maar je toestel zit bomvol kostbare (edel)metalen en mineralen. Volgens onderzoekers van de Britse Universiteit van Plymouth zit er in de gemiddelde smartphone onder meer 33 gram ijzer, 13 gram silicium, 70 milligram kobalt, 90 milligram zilver en 36 milligram goud.

En die grondstoffen raken stilaan op. Gelukkig kunnen we via urban mining bijna al die grondstoffen recycleren.

Daar doe ik het voor! Toon mij de refurbished iPhones!

Wat is urban mining?

In tegenstelling tot de klassieke ontginningstechnieken komen hierbij geen mijnen kijken, maar “ontgin” je de stoffen in steden, uit bestaande elektro. Zoals bijvoorbeeld je smartphone. Sommige merken gaan hier trouwens enorm ver in: de Fairphone 4 is bijvoorbeeld de eerste e-afvalneutrale smartphone op de markt. Dat betekent dat er bij de productie geen elektronisch afval geproduceerd wordt. Inderdaad, alle grondstoffen worden gerecycleerd.

Volgens Recupel biedt urban mining heel wat voordelen:

  • De concentratie aan waardevolle metalen en mineralen in elektronische toestellen is tot 50 keer hoger dan in klassieke ersten en mijnen. Via urban mining kan je uit 1 ton smartphones 300 gram goud recycleren. Ter vergelijking: uit 1 ton gouderts zou dat slechts 5 gram zijn.
  • Eindelijk een doel voor die oude gsm in de kast! Wereldwijd liggen miljoenen toestellen stof te vergaren in de kasten. Of eindigen ze onterecht op de afvalberg. Met urban mining kan je zowat alles uit je toestel recycleren en een tweede leven geven.
  • Zeg vaarwel tegen conflictmineralen. Net zoals rond de beruchte ‘bloeddiamanten’ hangt ook rond andere mineralen en (edel)metalen vaak een grimmig sfeertje. Met urban mining kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en meteen ook bijdragen aan een betere wereld.

Kom je oude gsm inruilen!

Onze refurbished smartphones zijn slechts één voorbeeld van hoe wij de planeet een duwtje in de rug geven: met Orange rətour mag je bij ons je oude gsm inruilen voor een aantrekkelijke waardebon tot maar liefst 500 euro! Die kan je uiteraard meteen gebruiken om je favoriete duurzame smartphone te bestellen. 

Wij geven vervolgens je oude toestel aan Recupel en die recycleren maar liefst 99% van je toestel. Bovendien doneren we per binnengebracht toestel 2 euro aan Natuurpunt. Kortom, een win-win voor iedereen.

Graag meer weten over ons rə-programma? Klik op onderstaande link!

Ja, vertel me meer over ons rə-programma!

Lees meer:

▶️ Milieuvriendelijke tips voor je smartphone
▶️ Review van de Fairphone 3 Plus