Menu
Blog

Reclame waardoor je niet wilt wegzappen

Fun

16.01.2017 Wendy Troch

Je kent het wel, je favoriete film of serie wordt onderbroken door de reclame. Het ideale moment om het toilet een bezoekje te brengen, een warme thee te gaan zetten of met de afstandsbediening in de aanslag te zappen naar iets anders. Maar geloof het of niet, in die reclameblokken zitten er soms ware pareltjes verstopt. Reclame gaat niet altijd over de zoveelste vlekkenkampioen of over hagelwitte tandpasta glimlach!

The Third Cup – Douwe Egberts

Douwe Egberts ging voor een hart vertederend stukje kunst. Het bekende koffiemerk vertelt je een mooie verhaaltje over menselijke warmte. Het toont dat een scheiding niet altijd met ruzie moet verlopen. Bekijk het hier.

T-man – Tiense suiker

En bij een kopje koffie hoort natuurlijk ook een klontje suiker. Daarvoor moet je terecht bij de schattige T-man, die je koffie met plezier wat zoeter maakt. Leer T-man hier kennen.

Don’t Google it – De Vlaamse overheid

Weten we het niet? Dan is onze eerste reflex om het te googelen. Handig, maar niet altijd de beste manier om aan je informatie te geraken. Dat maakt de Vlaamse Overheid duidelijk met deze humoristische reclamespot!

Stressmannetje – De Lijn

Uren spenderen we al stressend in de auto omdat we weer eens vast zitten in de file. De Lijn gaf dit gevoel perfect weer en maakte het menselijk. Ja hoor, als stress een persoon was, dan is het zeker en vast dat stressmannetje!

Went too fast. Gone too soon. – Go For Zero

Go for Zero is een initiatief die te snel rijden wilt tegengaan. Om de mensen met een zware voet wakker te schudden waren ze te gast op hun eigen begrafenis. Met behulp van een verborgen camera werd dit emotionele tafereel vastgelegd. Je vindt het filmpje hier.

25 jaar Studio Brussel

Om hun verjaardag te vieren werkten ze samen met ’t Hof van Commerce en het grappige resultaat mag er zijn! Na het zien van dit filmpje zijn we blij dat ’t Hof van Commerce wél goed is uitgedraaid.

#CALLBRUSSELS – Visit Brussels

Nog meer prachtig reclamewerk uit onze hoofdstad Brussel. Ze plaatsten een telefoon in de hoofdstad  om de perceptie weer positief om te schakelen na de terreuraanslagen. Check het hier.

Zap de volgende keer dus niet te snel weer weg, je weet nooit wat voor korte prachtfilmpjes je tegenkomt! En zag je ook al deze van Orange passeren? 

 

 

 

Tags

Found this useful? Share with

Wendy Troch
Een crazy cat lady, maar ook een fashionaddict met een liefde voor bloggen.  Meestal terug te vinden in een koffiebar, scrollend op Instagram of met een stuk taart.