Menu

Real of toch nog Barça: wie pakt de titel in La Liga?

19.05.2017
Door Andy V

Dit weekend staat de laatste speeldag van La Liga op het programma en valt de rangschikking in een definitieve plooi. Real Madrid begint in pole position aan de eindstrijd en heeft drie punten voorsprong op concurrent FC Barcelona. Aan één punt hebben de Madrilenen dus genoeg om kampioen te worden. Maar gelukkig is voetbal geen exacte wetenschap en ligt Barcelona nog steeds op de loer!

Real Madrid aan een fenomenale reeks bezig

Real Madrid is de laatste weken onstuitbaar en rijgt de overwinningen aan elkaar. Zowel in de Spaanse competitie als de Champions League laat de ploeg van coach Zidane geen steken vallen. Afgelopen woensdag nog haalden Ronaldo & co het tijdens de inhaalwedstrijd op het veld van Celta De Vigo met 1-4. Een ontzettend belangrijke zege, waarmee Real drie punten uitliep op Barcelona. Met nog een wedstrijd voor de boeg ging er een zucht van opluchting door de Spaanse hoofdstad.

Haalbare kaarten voor beide teams

Op de laatste speeldag krijgt zowel Barcelona als Real een haalbare kaart voorgeschoteld. Barcelona neemt het thuis op tegen Eibar, terwijl Real Madrid op bezoek gaat bij Malaga. Eibar staat achtste in de rangschikking en Malaga bekleedt de elfde plaats. Titelstress is nooit ver weg in dit soort situaties, maar beide teams hebben genoeg ervaring in de rangen om hiermee om te gaan. Tenzij Madrid op achterstand komt. Dan wordt het pas echt spannend!

CR7 on fire

Cristiano Ronaldo is en blijft een fenomeen. De Portugees is dodelijk efficiënt en oh zo belangrijk voor Real Madrid. In z’n laatste 10 wedstrijden scoorde hij maar liefst 12 doelpunten. Ook tegen Celta was hij alweer goed voor twee treffers.

Haalt Real zondag z’n eerste trofee van het seizoen binnen of gooit Barcelona alsnog roet in het eten? Volg de ontknoping in La Liga live via Orange TV. De aftrap van de wedstrijden wordt gegeven om 20u00!

Ontdek het Love-aanbod