Menu
Blog

Radja vs Driesje: wie wint de clash tussen Roma en Napoli?

Fun

De kaarten in de Italiaanse voetbalcompetitie zijn nog niet geschud. Vooral de strijd om de tweede en derde plaats, die recht geven op een Champions Leagueticket, is ontzettend spannend. Roma (waar Radja Nainggolan voorop gaat in de strijd) heeft voorlopig de beste papieren, maar Napels (waar Dries Mertens aan het kanon staat) geeft zich niet gewonnen. Zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Rome. Wie zal het halen: Radja of Driesje?

02.03.2017 Andy Van Schil

Ninja verdient Oscar

De Italiaanse pers was de afgelopen week lyrisch over de Ninja die leerde voetballen op de pleintjes van het Antwerpse Linkeroever. Na het weekend en de wedstrijd tegen Inter Milaan sierde Nainggolan de voorpagina’s van de Gazzetta dello Sport en de Corriere dello Sport, twee voetbalkranten die hem een Oscar toedichten. Hij was namelijk weer beslissend in de wedstrijd op het veld van Inter. Hij scoorde twee weergaloze doelpunten en was onvermoeibaar als vanouds. In Rome wordt hij – in navolging van de Romeinse keizers Totti en De Rossi – inmiddels op handen gedragen. Als Roma in topwedstrijden boven zichzelf wilt uitstijgen, hebben ze een Nainggolan in topvorm nodig. Zaterdag tijdens de topper tegen Napoli zijn alle Romeinse ogen op hem gericht.

Mertens weer onder hoogspanning?

Komt Dries Mertens weer onder hoogspanning? Een belangrijke vraag met het oog op de wedstrijd van Napoli op het veld van Roma. Mertens was ongenaakbaar tot begin februari. De kwieke aanvaller stond zelfs op één in de Italiaanse topschutterslijst en lukte een hattrick tegen Bologna. Maar de laatste weken stokt de motor van Mertens. En niet toevallig ook die van Napels. Het verlies van de vorige speeldag tegen Atalanta (het nummer vier in de Serie A) zindert nog na in het zuiden van Italië. Het duel tegen Roma is de ideale gelegenheid om weer aan te knopen met een klinkende zege.

De strijd om de Champions League-tickets

Ook dit seizoen lijkt Juventus ongenaakbaar in de Serie A. De machine uit Turijn dendert door de competitie en stevent zonder verrassingen af op de scudetto. De strijd om de felbegeerde tweede en de derde plaats, goed voor een Champions Leagueticket, is nog wel razend spannend. Roma en Napoli hebben de beste papieren, maar Atalanta en Lazio zitten op vinkenslag. Bovendien maken de twee ploegen uit Milaan ook nog kans. Het benadrukt nog maar eens het belang van de match van zaterdag. Vooral Napoli doet een slechte zaak bij verlies.  

Wil je niets missen van deze clash? Volg de match dan live op Orange TV. Aftrap op zaterdag 4 maart om 15u in het Olympisch Stadion in Rome!

 

Found this useful? Share with

Andy Van Schil