Menu
Blog

Wat is de Samsung Galaxy Tab E waard?

Tech

De Tab E-tablet van Samsung combineert een flink formaat (10 inch) met een zacht prijsje (199 euro). Is dit apparaat krachtig genoeg voor jou?

07.06.2017 Cédric Godart

De Tab E 9.6 van Samsung presteert keurig en biedt vooral een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze lichte en dunne tablet werkt vrij soepel, ook bij het multitasken. Hij kan overweg met de meeste Android-apps en is perfect uitgerust om op het web te browsen, films en series te bekijken en zelfs om Office-documenten te raadplegen en te bewerken. Kortom, een tablet die zowat alles aankan. Alleen met erg veeleisende games heeft hij het moeilijk. Wij hebben ook gemerkt dat het apparaat enigszins in ademnood geraakt als je 5 of 6 apps tegelijk laat lopen.

Met 1280 x 800 pixels haalt het scherm HD-resolutie. Verwacht dan ook geen beeld zoals op de iPad Pro of de nieuwste Galaxy Tab 4, maar als je deze tablet niet al te intensief gebruikt, is dat absoluut geen probleem.

Op papier leek de batterij van 5000 mAh ons een beetje krap om het lang vol te houden. Maar in de “energiespaarstand” zijn we er toch in geslaagd om de Tab E zonder onderbreking 8 uur te gebruiken. In de stand “normaal” haal je eerder 6 uur.

Toch even opletten voor het besturingssysteem: de tablet wordt met de KitKat-versie van Android geleverd. Even updaten is dus de boodschap!

Als je een voordelige tablet zoekt om overal mee naartoe te nemen, te surfen en series te bekijken, dan is dit apparaat ongetwijfeld wat je nodig hebt.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.