Menu
Blog

Puzme, een Belgische datingapp... die zich van de rest onderscheidt

Tot uw dienst

Enkele weken geleden ontvingen we een mail van drie jonge Belgen die een gloednieuwe datingapp ontwikkelden, Puzme, die in alle opzichten van andere datingapps verschilt.
Een nieuwe app, gratis en Belgisch? Daar moesten wij wel iets mee doen.

29.11.2017 Céline Roman

Fervente gebruikers weten dat de meeste datingapps werken met profielfoto's die, als we heel eerlijk zijn, allemaal keihard op elkaar lijken. Of wat dacht je van de befaamde badkamerselfie? De selfie achter het stuur? De bijgeknipte foto van een feestje met vrienden, of andere clichébeelden?
De nieuwe Belgische app Puzme gooit het over een heel andere boeg. De ontwikkelaars vertrokken namelijk van het principe: echte schoonheid zit 'm in de details.

Volgens bedenker Pierre, is het concept van Puzme de eenvoud zelve: een gebruiker geeft één detail prijs dat hij of zij leuk vindt aan zichzelf. De een laat zijn ogen zien, de ander pakt uit met een originele tattoo, ... Dat detail is het enige fysieke kenmerk dat de ander ziet. Het voordeel? Je prikkelt de ander z'n nieuwsgierigheid. En dan moet de fun nog beginnen ...

Maar hoe werkt de app concreet?
De app werkt met uitdagingen, die werden gecreëerd met de input van een groep vrouwen.
Sommige profielen schotelen hele onverwachte of leuke uitdagingen voor. Breng een uitdaging tot een goed einde om meer van je partner te zien.

Een nieuwe manier om mensen te ontmoeten?
Naast het verrassingseffect lijken de gebruikers het vooral leuk te vinden dat ze in eerste instantie communiceren zonder ook maar één woord ... enkel met foto's. Beetje bij beetje kunnen ze de puzzel die de ander is vervolmaken.

Wil je de app ook eens uitproberen? De app bestaat in een Franstalige en Engelstalige versie voor Android en iPhone.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.