Menu
Blog

Thuis WiFi-problemen? Versterk je internetsignaal met WiFi Comfort!

Tech

Niets is zo vervelend als een slechte WiFi-verbinding. Gelukkig is het probleem snel opgelost met WiFi Comfort, jouw voordelige booster voor een krachtig netwerk. Ontdek er alles over in deze blog!

03.11.2020 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

Nog nooit eerder waren zoveel toestellen verbonden met het WiFi-netwerk. Ook hun honger naar steeds meer bandbreedte blijft toenemen. En die arme WiFi-router staat er nog altijd alleen voor! Hoewel hun signalen steeds verder doordringen, is het vermogen van je router wettelijk beperkt. Anders gezegd: je toestel kan maar zoveel aan.

Voor we je verklappen hoe je met WiFi Comfort dit probleem verhelpt, geven we je graag meer inzicht in de mogelijke redenen achter je WiFi-problemen.

5 oorzaken van een zwak internetsignaal

Want als je in je studio, appartement of huis een zwak internetsignaal ervaart, kan het zijn dat je verbinding verstoord wordt door een van deze klassieke stoorzenders.

  • Isolatie zoals betonnen muren, metalen oppervlakken, dubbele beglazing. Uiteraard schitterend om energie te besparen, maar houdt helaas ook vaak je internetsignaal tegen. Dit is vaak het geval in nieuwbouw.
  • Andere netwerken in de buurt: onder andere in steden en in appartementsgebouwen zitten veel WiFi-netwerken dicht op elkaar, soms zelfs op dezelfde frequentie.
  • Elektrische toestellen: wanneer de modem de 2,4 GHz-frequentieband gebruikt, kunnen bijvoorbeeld luidsprekers of microgolfovens het wifi-signaal verstoren.
  • De 2,4 GHz-frequentieband: wifi gebruikt twee frequentiebanden: 2,4 GHz en 5 GHz. De eerste frequentieband is vaak verzadigd, vooral in steden, en gevoelig voor storingen. De meeste wifi-routers die de laatste jaren worden verkocht, zijn dualband. Gebruik op zo’n router bij voorkeur de 5 GHz-frequentieband.
  • De afstand en de obstakels tussen de router en het toestel dat je gebruikt.

 

Met WiFi Comfort boost je overal in huis je internetsignaal

De voorbije jaren verschenen allerlei producten op de markt om zo goed en zo kwaad als mogelijk een beetje WiFi-dekking toe te voegen aan het bereik van de router. Hoewel dergelijke toestellen een lokaal probleem kunnen verhelpen, leiden ze helaas vaak tot nieuwe problemen zoals signaalonderbrekingen en een algemeen prestatieverlies van de WiFi. 

Gelukkig is het vandaag eindelijk wél mogelijk om een grote ruimte van voldoende WiFi-dekking te voorzien met één enkel netwerk! Want met WiFi Comfort kan iedereen overal in huis genieten van een krachtig netwerksignaal en zo zorgeloos surfen.

Ja, ik zeg vaarwel tegen WiFi-problemen!

Wat zijn de voordelen van een WiFi-booster?

Net zoals een mobiel telefoonnetwerk meerdere antennes nodig heeft om een bepaalde streek te voorzien van het telefoonsignaal, combineert WiFi Comfort verschillende WiFi-modules om stabiel en constant internetsignaal te geven tot in de verste uithoeken van je woning. Kortom, met WiFi Comfort vervang je al je bestaande WiFi-oplossingen door één homogeen WiFi-netwerk.

Het resultaat?

  • je internetsnelheid blijft krachtig en stabiel in de hele woning
  • je gezin en jij genieten overal in huis van supersnel internet via WiFi
  • ook wanneer je meerdere apparaten aansluit, blijft je WiFi performant

Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de "client & band steering" – een ingewikkelde technologische term die erop neerkomt dat je mobiele toestellen telkens worden verbonden met de WiFi-module en/of de frequentieband die dan en daar het efficiëntste zijn. Dat verloopt allemaal heel transparant, je hoeft zelf niets in te stellen.

Bestel jouw WiFi Comfort vanaf 3 euro/maand

En het beste nieuws? Dankzij Orange voeg je al vanaf 3 euro per maand een WiFi Comfort starter pack toe aan je Love-abonnement! Hiermee huur je 2 WiFi-boosters – ideaal om een krachtig signaal te creëren doorheen je huis. Ben je niet zeker of 2 toestellen volstaan? Neem even contact met ons op!

Leuk om weten: als je de WiFi-boosters samen met je Love Pack bestelt, dan installeren we je WiFi Comfort starter pack gratis. Ben je al Love-klant en wil je nu WiFi Comfort bestellen? Ook dat kan, natuurlijk! Contacteer ons via je Klantenzone en we helpen je graag verder.

Ja, ik wil mijn WiFi-signaal versterken!

Lees ook:

➡️ Internet via glasvezel, da's supersnel surfen
➡️ Alles over Smart Home van Orange
➡️ De beste apps voor iPhone en Android

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.