Menu
Blog

Prime Video in België: deze 9 series en films moet je gezien hebben!

Tech

Wat is Prime Video? En welke series zitten in hun aanbod? Ontdek hier welke toppers je ook in België kan streamen!

15.11.2022 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

Wat is Prime Video?

Amazon ken je waarschijnlijk eerst en vooral als webwinkel. Maar de internetgigant biedt ondertussen ook z’n eigen streamingdienst aan: Prime Video. In de Verenigde Staten telt het videoplatform al meer dan 200 miljoen abonnees – en ook in België streamen steeds meer mensen films en series via Amazon.

TIP: met de Google Chromecast stream je films, series en meer direct van je smartphone of tablet naar je tv. Of kies voor Orange TV, want daar hebben we Prime Video al voor jou op geïnstalleerd!

Die populariteit heeft onder andere te maken met het lage prijskaartje: in vergelijking met andere streamingreuzen – Netflix en Disney Plus – is Amazon Prime opvallend goedkoop. Zo zijn de eerste 30 dagen gratis, daarna kost je abonnement 2,99 euro per maand (of 25 euro per jaar). 

Bovendien bevat je lidmaatschap ook tal van extra voordelen zoals gratis premium verzending en toegang tot het gameplatform Twitch Prime. Ideaal om eens samen met je (klein)kinderen te gamen!

De hamvraag blijft natuurlijk … wat vind je zoal op Prime Video? Wij zetten de belangrijkste kijktips op een rijtje:

  • 4 Amazon Originals die je niet mag missen
  • 5 beste series en films op Prime Video
  • Prime Video streamen? Met Love, natuurlijk!

4 Amazon Originals die je niet mag missen

Net zoals je ‘Netflix Originals’ enkel op Netflix kan bekijken, biedt Prime ook ‘Amazon Originals’ aan. Deze series werden exclusief geproduceerd door of samen met Amazon Studios. Hier zijn onze favorieten!

1. The Wheel of Time

Deze Amerikaanse fantasyserie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijver Robert Jordan en vertelt het verhaal van Moiraine (Rosamund Pike), een tovenares die lid is van de magische gilde Aes Sedai. Samen met haar bondgenoten moet ze op zoek naar de ‘Herrezen Draak’: die zal volgens de legende de wereld redden … of volledig vernietigen.

 

5 beste series en films op Prime Video

Of je nu ‘s avonds wil chillen voor het slapengaan of een heel weekend bingewatchen: met het Amazon Prime aanbod zit je sowieso goed. Deze vijf kijktips kunnen we je alvast aanraden!

1. Harry Potter (films 1 t.e.m. 8)

Pure nostalgie voor de iets ouderen, magie voor de jongsten! Meer dan 20 jaar nadat de eerste film verscheen op het witte doek vind je nu alle 8 films ook terug op Amazon Prime. Reis samen met Harry, Ron en Hermelien naar Zweinstein en dompel je onder in een wereld van tovenaars en heksen. Maar kijk vooral uit voor Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden

 

2. House

Dr. House (Hugh Laurie) is een medisch genie en kan zelfs de meest complexe ziekte diagnosticeren. Maar hij heeft ook een verslaving aan pijnstillers en is enorm cynisch. Liefst van al zou hij eigenlijk gewoon géén contact hebben met patiënten. 

Je vindt alle 8 seizoenen van deze bekroonde serie nu ook op Prime!

 

3. Ad Astra

Astronaut Roy McBride (Brad Pitt) moet een ruimtemissie ondernemen om z’n vermiste vader te zoeken. Die wou er alles aan doen om aliens te vinden – een obsessie die heel de aarde in gevaar gebracht heeft. Een spannende sci-fi met een al even indrukwekkende cast. Naast Pitt schitteren onder meer Liv Tyler, Donald Sutherland en Ruth Negga in deze topper!

Leuk weetje: ‘ad astra’ is Latijn voor ‘naar de sterren’.

 

4. Fargo

Zeven Oscarnominaties en verschillende prijzen: deze misdaadfilm uit 1996 van de Joel en Ethan Coen is en blijft een pareltje. In deze donkere komedie huurt een autoverkoper (William H. Macy) twee criminelen in – gespeeld door Steve Buscemi en Peter Stormare – om zijn eigen vrouw te kidnappen en zo losgeld te ontfutselen bij zijn schoonvader. En dat loopt uiteraard niet van een leien dakje …

Fargo’ werd in 2014 ook herwerkt als serie. Maar wij blijven stiekem toch fan van de originele versie!

 

5. James Bond

In 1962 schitterde Sean Connery als de eerste 007-agent in ‘Dr. No’. De start van een succesvolle franchise die in de volgende decennia maar liefst 25 James Bond-films opleverde! En die vind je nu (bijna) allemaal exclusief op Prime Video, inclusief de meest recente film – No Time To Die – met Daniel Craig als James Bond.

via GIPHY

Prime Video streamen? Met Love, natuurlijk!

Je zal het snel genoeg merken: zodra je de smaak van het streamen te pakken hebt, wil je blijven gaan. Kies daarom voor extra veel internet aan een voordelig prijsje! 

Want met Orange Love kies je voor …

  • onbeperkt vast internet,
  • lekker veel mobiele data,
  • toegang tot 70 zenders als je Orange TV opneemt in je abonnement.

Op je decoder vind je trouwens ook Prime Video! En de eerste 30 dagen? Die kijk je helemaal gratis! Klik snel door voor meer info!

Ja, ik wil Love!

Lees ook:

▶️ Beste Netflix series en films
▶️ Disney Plus België: herbeleef de klassiekers
▶️ Welkom bij Smart Home van Orange

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.