Menu
Blog

Portret van een vrouw

Fun

Voor het derde portret, en omdat het vandaag Internationale Dag voor de rechten van de Vrouw is, hebben we een ontmoeting met Cristina Zanchi, Chief Consumer Officer bij Orange. Voor ze in 2006 overstapte naar Mobistar om er aan de slag te gaan als Director Marketing & Strategy - Payment & Loyalty, werkte ze als Director Loyalty & CRM bij de groep Air France-KLM en Shell.

Ze was graag bereid enkele van onze vragen te beantwoorden en het minste wat we kunnen zeggen, is dat ze heel geëngageerd is.

08.03.2017 Céline Roman

Wat betekent de Internationale Dag voor de rechten van de Vrouw voor jou? Is zo'n dag nog nodig?
Al meer dan een eeuw draagt deze dag bij tot de bewustwording van de situatie van vrouwen. En er zijn veel redenen waarom zo'n dag nog zin heeft:
- in heel wat landen is er helemaal geen gelijkheid. Denken we maar aan Saudi-Arabië, waar vrouwen nog maar sinds 2015 stemrecht hebben.
- een kwart van alle vrouwen overal ter wereld wordt ooit het slachtoffer van misbruik of geweld
- vrouwen verdienen vandaag evenveel als mannen in 2006 verdienden (volgens het WEF)
- slechts 19 van de 196 staatshoofden zijn vrouwen. Er is dus nog veel werk aan de winkel.

We leven nog steeds in een mannenwereld, maar ik raad elke vrouw aan om ambitieus te zijn en om alles in het werk te stellen om haar doel te bereiken.
Als we onze verschillen aanvaarden, als we die gebruiken om andere vrouwen te inspireren en als we vooral niet proberen om ons als mannen te gedragen, dan hebben we een kans om de mentaliteit te veranderen.

Denk je dat het moeilijker is voor een vrouw om bepaalde jobs te krijgen in België?
Nee, dat geloof ik niet. Alles hangt af van jezelf, van je motivatie, je troeven en vooral van je zelfvertrouwen.
Toch zijn sommige werkgevers nog altijd geneigd om de voorkeur te geven aan een man in bepaalde situaties om historische redenen. Dat is jammer, maar sommige denken nog altijd dat vrouwen niet in staat zijn om crisissituaties te beheersen en daadkrachtig te zijn.
Het geeft veel voldoening als je het tegendeel kunt bewijzen!

Wat zou jij zeggen tegen een vrouw die loodgieter, piloot of soldaat wil worden? Denk jij dat sommige jobs niet toegankelijk zijn voor vrouwen?
Ik zou haar zeggen dat ze haar doel kan bereiken zolang ze maar ambitieus en vastberaden blijft.
Natuurlijk bestaan er jobs waarvoor mannen fysiek beter geschikt zijn dan vrouwen. Dat lijdt geen twijfel. Maar dat is geen reden om je te laten tegenhouden. Je zult gewoon harder moeten werken.

Tot slot zou ik nog willen zeggen dat de wereld een stuk harmonieuzer, vredevoller en ecologischer zou zijn, mochten er meer vrouwen aan de macht zijn.

En misschien nog een tip voor de dames: leer golfen... De meeste beslissingen worden op een green genomen :-)

Ontdek onze blog

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.