Menu
Blog

Pokémon Masters: alles wat je moet weten

Fun

Pokémon-fan? Dan heb je vast al het officiële nieuws gehoord. Nog voor het jaar om is, zal je Pokémon Masters kunnen spelen op iPhone en op Android. Dit is wat we al weten.

12.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Poké... wat? Pokémon!

Het eerste spel in deze reeks werd in februari 1996 uitgebracht. Alle games maken deel uit van een Japanse franchise die intussen de hele wereld veroverde.

De man aan wie we dat te danken hebben, is Satoshi Tajiri, een Japanner die zijn kindertijd vulde met het verzamelen van insecten. Vandaar zijn toepasselijke bijnaam, Dr. Bug. De legende wil dat het idee van monsters vangen ontstond toen hij een insect spotte op een linkkabel die twee Game Boy's met elkaar verbond.

Pokémon Masters: wat we weten

Na de massahysterie die Pokémon Go drie jaar geleden wereldwijd ontketende, is het nu de beurt aan Pokémon Masters.

Deze nieuwe spin-off neemt je mee naar de regio Pasio, waar Pokémon-trainers tegen elkaar strijden. Jouw missie bestaat erin badges te verzamelen die je verdient door gevechten te winnen. En dat allemaal in een multiplayermodus. Je doel? Je kwalificeren voor de World Masters Pokémon.

Wat is er veranderd? Er is een nieuwe gevechtsmodus waarbij een aanvaller twee aanvallen kan lanceren, maar de tweede pas nadat zijn energiebalk weer vol is. Dat maakt het er hoegenaamd niet makkelijker op.

Pokémon Masters zal tegen eind 2019 verkrijgbaar zijn. De ontwikkelaar bevestigde dat de game zowel op Android als op iOS uitkomt, voor smartphone en tablet. En wie weet ook op tv dankzij Apple TV of Chromecast.

Bekijk de trailer van Pokémon Masters op YouTube

De officiële video die in juli werd gepost, geeft je al een ideetje van wat je zoal mag verwachten. Wij kunnen niet wachten. En jij?

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.