Menu
Blog

Play Protect, het veiligheidslabel voor jouw Android

Tech

Een goed beveiligde smartphone is belangrijk. Daarom creëerde Google het label Play Protect voor de miljard gebruikers van het Android-systeem. Wij leggen je alles uit.

03.10.2017 Céline Roman

Als je een erkende Android-smartphone (het merendeel van de grote merken die in België verkocht worden) gebruikt, stel je vast dat er in de app store Google Play een nieuw label bij is gekomen: Play Protect.

Play Protect is de oplossing van Google om jouw mobiele apparaat te beveiligen. Je hoeft niet meer bang te zijn, want nu weet je zeker dat de applicaties op je apparaat veilig zijn en dat ze je geen last zullen bezorgen. Elke dag worden 50 miljard applicaties geanalyseerd!

De dienst Play Protect werkt permanent, de hele dag door. Je apparaat wordt geanalyseerd en de dienst wordt constant verbeterd. Zelfs het surfen in Chrome wordt beveiligd: je ontvangt een melding telkens als je op een potentieel gevaarlijke website terechtkomt. Om de dienst te gebruiken, open de Play Store op je smartphone, tik op Menu en vervolgens op het icoontje Play Protect.

Een waterdichte beveiliging?
Het antwoord is genuanceerd. Als je vaak apps buiten de Play Store downloadt (met name via .apk-bestanden) zal Google die pas analyseren als ze geïnstalleerd zijn. In dat geval geven we je de volgende raad: download geen apps buiten de Play Store, of gebruik extra beveiligingssoftware als je het toch doet.

En op iPhone?
Google Play is niet beschikbaar op iPhone of iPad. Maar het is wel ingewikkelder om applicaties buiten de App Store te installeren dan op Android. Apple is een controlefreak die erover waakt dat alle apps in zijn store echt zijn. Logischerwijs worden de waarden van Play Protect ook hier gerespecteerd.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.