Menu

Peking Express: liften alsof je leven ervan afhangt

11.05.2017
Door Andy V

Vietnam, Laos, Cambodja. Dat is het reisplan van de deelnemers aan Peking Express, maar hoe ze die grote lijnen precies zullen inkleuren, bepalen ze helemaal zelf – al betekent dat natuurlijk niet dat de opties zomaar voor het rapen liggen. Voor hun vervoer hangen ze af van de gastvrijheid van Aziatische chauffeurs die amper Engels begrijpen, en ook hun slaapplaatsen zijn niet meteen Holiday Inns. Zo gingen de haren van de West-Vlaamse politieagente Ann-Sophie meteen rechtop staan toen ze zag waar de inwoners van een onooglijk bergdorpje haar en haar partner Laura te slapen wilden leggen. “Met honden en katten en al het gedierte dat je maar kunt bedenken in een huis samen slapen, plus dan nog eens met vijftien mensen die je niet kent … Ik ben daar geen fan van.” Zo’n toestanden maken dat wij alvast wél grote fan zijn van Peking Express.

De 6 duo’s die hun duimen laten werken

Op de grond slapen terwijl de ratten elk moment over je halfopen mond kunnen kruipen: niet meteen een droomscenario. Toch waren er voor het nieuwste seizoen van Peking Express meer dan 4.000 inschrijvingen. Daaruit werden zes duo’s gekozen.

Brecht en Cedric

Deze zesentwintigjarigen delen niet enkel hun leeftijd, maar ook hun hobby’s (feesten, op reis gaan, voetballen) en zelfs hun job (als verkoper in dezelfde winkel). Benieuwd of hun tienjarige vriendschap de opnames van Peking Express 2017 overleeft!

Laura en Ann-Sophie

De West-Vlaamse politieagentes zijn niet meteen het toonbeeld van stoerheid, maar geven toe dat ze eerder stresskippen zijn. Ook zij kennen elkaar al tien jaar en gaan in Peking Express voor het allereerst samen op reis

Margaux en Steff

Margaux en Steff zijn met hun 19 en 20 jaar de benjamins van het programma. De algemene teneur is dat ze te zacht zijn om het spel te spelen zoals het moet (lees: hard tegen hard), maar misschien schoppen ze het met hun charmes en oprechte dankbaarheid net verbazend ver?

Siham en Hicham

De Nederlandse broer en zus hebben een echt vechtersmentaliteit en gaan 200% voor de winst. Hicham deed negen jaar geleden al eens mee aan een ander avontuurlijk spelprogramma, Expeditie Robinson, waar hij na de vierde aflevering zijn biezen pakte. Hopelijk doet hij het met zijn zus aan zijn zijde nu iets beter.

Frank en Joep

Deze twee Amsterdamse clubmanagers moeten zich voor hun werk altijd van hun meest sociale kant laten zien en dat gaat deze entertainers prima af – een eigenschap die hen in het Q2-programma ongetwijfeld van pas komt.

August en Awatef

Collega’s genoeg onder de deelnemers aan Peking Express 2017, maar August en Awatef vormen het enige koppeltje. Dat de tortels twintig jaar schelen, valt amper te merken, maar Awatef (46) is daardoor wel des te gemotiveerder om niet onder te doen voor al dat jeugdige geweld.

Welk duo komt volgens jullie als eerste over de eindstreep?