Papa, mama, Tom, Sam en opa: iedereen heeft zijn eigen smartphone

Niet iedereen gebruikt zijn gsm op dezelfde manier. Welke kies je voor welk gezinslid? Wij waren benieuwd naar het antwoord en gingen op onderzoek bij de familie Beulens in Meise.

28.08.2018
Door Céline R

 

Eric (de papa)
"Ik heb een Galaxy S9+. Omdat hij een groot scherm en een fantastische camera heeft, maar ook omdat hij waterdicht is. Hij is zelfs al eens in bad gevallen, moet ik bekennen. Ik gebruik hem ook tijdens het sporten. Ik bekijk filmpjes op de loopband en ik vind het formaat heel comfortabel. De batterij is ook geweldig. Hij is het perfecte compromis tussen werk en vrije tijd. Zijn prijskaartje: 699 euro met Arend.

 

Sandra (de mama)
"Ik heb dan weer een iPhone 8. Ik heb hem gekocht voor Moederdag, want wat je zelf doet doe je meestal beter. Ik heb er gelijk het abonnement Dolfijn bij genomen. Met andere woorden, ik heb een mooie cent uitgespaard. Waarvoor ik hem gebruik? Foto's, video's, mijn cardio-oefeningen, e-mail en Instagram. Ik moet trouwens echt opletten dat ik daar niet mee overdrijf. Idem voor Zalando en Amazon. Wat ik er zo handig aan vind? Thuis heb ik nog een iPad mini en een Mac liggen die ik altijd onder controle heb. Ik kan immers zonder problemen mijn gegevens synchroniseren. Meer nog, ik hoef er zelfs niet aan te denken!"

Tom (de 17-jarige zoon)
"Ik ga nergens heen zonder mijn iPhone SE! Mijn OnePlus viel bijna uit elkaar toen ik mijn iPhone kocht en ik moet zeggen: die overstap beklaag ik me niet. Alles is top: de autonomie, de camera, iMessage. Ik lieg niet als ik zeg dat mijn iPhone het coolste cadeau is dat ik ooit gekregen heb. En dan nog van mijn ouders. Er zat ook een Zen-abonnement bij. Zo heb ik een budget waar ik mij aan houd."

Sam (de 15-jarige dochter)
"Ik was de gsm die ik voor mijn verjaardag had gekregen, verloren. Daarom heb ik deze zomer hard gewerkt. Ik heb lang getwijfeld: ik had zin in een Galaxy S8, maar uiteindelijk ben ik toch voor de Galaxy S7 gegaan, en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Hij is niet al te groot, ik neem hem overal mee en de versie in goud vind ik heel stijlvol. Alles wat ik nodig heb, staat in mijn Google-account: mijn Gmail, mijn foto's, mijn schooldocumenten. Omdat ik deze zomer een zakcentje heb verdiend, zal ik misschien de S9 kopen zoals papa.

Pol (de opa)
"Ik had een Nokia 105. Maar ik wilde spelletjes spelen en communiceren met anderen. Toen ben ik samen met Tom en Sam naar een Orange-shop geweest om een groter model te kopen, een Nokia 5. Het aluminium is mooi maar ook stevig. Wat me het meeste verraste, is de vingerafdrukscanner. Dat leek wel iets uit een sciencefictionfilm, maar het is superhandig en het geeft me een veilig gevoel. Omdat ik geen internet in mijn abonnement had, hebben we een Kolibrie-bundel genomen die in al mijn behoeften voorziet. In de familie noemen ze me daarom opa Kolibrie, grappig. Ik verbruik niet veel, maar ik moet toegeven dat mijn smartphone mijn leven veranderd heeft. Zelfs de krant lees ik nu op mijn gsm. Of ik kijk er tv op. En omdat ik al heel mijn leven Nokia ben, blijf ik hen ook trouw! Onlangs heb ik geleerd om selfies te versturen via WhatsApp: na tien dagen weet ik nu eindelijk hoe dat moet."

En jij, wat is jouw favoriete smartphone ? Geef je mening op de forum van Orange, Tribe.