Menu
Blog

OXO Smartwatch

Tech

De OXO Smartwatch is een Chinese smartwatch die sinds kort ook bij ons in de rekken ligt dankzij de Franse groep Avenir Telecom. Het is een relatief zwaar instapmodel dat er wel leuk uitziet en ontzettend doeltreffend blijkt te zijn.

24.08.2016 Simon VAN CAUTEREN

Ik lieg niet als ik zeg dat ik niet meteen gewonnen was voor het ordinaire, vierkante ontwerp. De OXO Smartwatch is groot, log en oogt niet meteen elegant of betrouwbaar. Het touchscreen (1,48 inch) is ontzaglijk en de zwarte siliconen armband voelt niet bijzonder comfortabel, zeker niet als je erbij stilstaat hoeveel stof en pluisjes van je kleding erdoor worden aangetrokken. Wel geeft het bandje, omdat het zo licht is (45 g), je het gevoel dat je een veel kleiner horloge draagt, één die je nergens bij hindert. Wanneer we het product vanuit een andere hoek bekijken, vallen naast het grote scherm nog enkele onderdelen op: links zit een mini-usb-poort onder een plastic laagje om de batterij op te laden, een micro-ingang en de uitgang voor de luidspreker. Aan de rechterkant zien we de On/Off-knop, om het horloge aan en uit te zetten. Een ruwe diamant dus, met alle functies die je erop verwacht.

Technisch gezien heb ik er weinig op aan te merken. Alleen de geluidskwaliteit wanneer ik bel of muziek afspeel kan misschien beter. De luidspreker had dus gerust wat luider gemogen. Ik heb mijn gesprekspartner altijd goed kunnen verstaan, maar het monogeluid geeft me de indruk dat ik een robot aan de lijn heb. En soms kon ik mijn gesprekspartners moeilijk herkennen omdat hun stem zo schel klonk. Het capacitieve touchscreen reageert uitstekend. De helderheid van het scherm stel je zelf in en dankzij de resolutie van 128 x 128 lees je moeiteloos de teksten van het scherm. Dat bevordert niet alleen de interactie, maar ook de navigatie tussen de menu's.

Wat functies en prestaties betreft, valt er niets op aan te merken. Je kan de OXO Smartwatch gebruiken om te bellen en je sms'jes erop af te lezen, maar je kan er ook muziek mee afspelen en verschillende meldingen op laten verschijnen, zoals meldingen van sociale netwerken of meldingen wanneer je een e-mail ontvangt. Daarnaast kan je je afspeellijst of de camera van je smartphone op afstand bedienen, je smartphone laten rinkelen als je je toestel kwijt bent, het aantal stappen tellen dat je per dag zet (podometer) en de rekenmachine of chronometer gebruiken. Er is zelfs een optie die je slaapcycli registreert. Niet slecht, hè! Ook de autonomie is meer dan correct (bij normaal gebruik). Dankzij de batterij van 220 mAh kon ik het horloge bijna 5 dagen ononderbroken aanhouden. Wat ik wel jammer vind, is dat het horloge niet waterbestendig is.

Opdat alles correct zou werken, volstaat het om de OXO Smartwatch via Bluetooth met de smartphone te verbinden en de gratis app 'OXO Notifications' te installeren, voor een optimale verbinding tussen beide toestellen. Een doodeenvoudig stappenplan dat je in een mum van tijd hebt doorlopen en dat duidelijk werd uitgeschreven in de gebruikershandleiding die bij het horloge en de bijbehorende usb-kabel wordt geleverd.

Zoek je een aantrekkelijk geprijsde smartwatch met interessante functies, waarvan het design van ondergeschikt belang is? Dan raad ik je aan om de OXO Smartwatch eens van dichterbij te bekijken. Je hebt er al één voor ongeveer veertig euro. O ja, ik was het bijna vergeten... Je kan er ook op zien hoe laat het is! ;)

Eigenschappen:

 

 • Kleur: Zwart (ook verkrijgbaar in wit)
 • LCD TFT-scherm met een resolutie van 128 x 128 pixels
 • Processor: Mediatek 6261
 • Draadloze verbinding via Bluetooth 3.0
 • Interne batterij, oplaadbaar via micro-usb, met een vermogen van 220 mAh
 • Autonomie: tot 160 uur in stand-by en 3 uur in gesprek
 • Handenvrij bellen met alleen het horloge (microfoon en luidspreker ingebouwd)
 • Oproep beantwoorden / beëindigen / een nummer vormen
 • Meldingen (meldingen bij ontvangst van een sms en mogelijkheid om het rechtstreeks op het scherm van het horloge te lezen)
 • Contacten (rechtstreeks toegang tot de contactenlijst op de smartphone om direct iemand op te bellen met het horloge)
 • Antiverliesalarm (het horloge waarschuwt je zodra de Bluetooth-verbinding verbroken wordt omdat de afstand met de smartphone te groot is)
 • Muziek bedienen (afspelen, op pauze zetten, navigeren, volume regelen)
 • Camera bedienen (ontspanner op afstand)
 • Rekenmachine
 • Chronometer
 • Podometer
 • Sleeptracker

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.