Menu
Blog

Overbodige spullen verkopen op je smartphone

Tot uw dienst

Wie lente zegt, zegt grote schoonmaak. Die jaarlijkse karwei waarbij vaak een oude jeans aan de oppervlakte komt, of andere spullen die hun nut verloren. De oplossing? Een app om al die spullen op te verkopen. We kozen er vier voor je uit.

23.04.2019 Céline Roman

Vinted: de nummer 1 markt voor tweedehandskleren

De cijfers zijn hallucinant: met 21 miljoen gebruikers wereldwijd en dagelijks 23.000 nieuwe accounts is Vinted de app voor iedereen die tweedehandskleren wil kopen en verkopen. Het principe is poepsimpel: neem een foto van het kledingstuk, zet je vraagprijs en het onderhandelen kan beginnen. De koper kan het kledingstuk komen ophalen of je kan een afdrukbare code ontvangen die je op het pakje moet kleven dat je naar de koper wil sturen. De app rekent ook de verzendkosten af met je koper. Dus ja, de dienst is volledig gratis... voorlopig toch nog. Surf naar www.vinted.be voor meer info en de apps die non-stop evolueren.

2dehands.be: zoek het niet te ver

Iedereen kent de site. Maar wat minder mensen weten, is dat er ook mobiele apps van bestaan: een voor Android en een voor iPhone en iPad. 2dehands is een van de populairste markten in België voor de verkoop en aankoop van meubels, auto's, smartphones en computers.

Wallapop: alles wat je kan bedenken, tweedehands

Net als 2dehands is wallapop.com een website waar mobiele apps van bestaan. Die apps zijn beschikbaar op Android en uiteraard ook op iPhone en iPad. Het principe? Sla munt uit oude spullen die je toch niet meer gebruikt (voorlopig zonder bijkomende kosten) en scoor goede deals bij jou in de buurt.

Facebook: de nieuwste grote speler (jawel!)

Facebook Marketplace heeft twee voordelen: je Marketplace-account is gelinkt met je persoonlijke Facebookprofiel en... je ziet alleen advertenties uit je omgeving. Dat schept meer vertrouwen in de persoon van wie je wil kopen of aan wie je wil verkopen. Marketplace is niet alleen toegankelijk via een tabblad op de website van Facebook, maar ook via je mobiele app (iPhone, iPad, Android).

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.