Menu
Blog

Orange Re-programma voor smartphones: een win-win voor jouw budget én de planeet

Tech

In België liggen meer dan 3 miljoen smartphones ergens ongebruikt in een hoekje. Jammer, want die toestellen bevatten een echte schat! In deze blog stellen we je het Orange Re-programma voor: 4 eenvoudige manieren om zowel je eigen bankrekening als de planeet een plezier te doen.

11.01.2023 Maité Delgado

Hoewel we er zelden bij stilstaan, hebben smartphones een grote ecologische voetafdruk. Dat heeft vooral te maken met de zeldzame grondstoffen in je toestel. Bovendien wordt 82% van de CO2-uitstoot van je smartphone veroorzaakt door de productie

Met het Orange Re-programma stellen we 4 eenvoudige manieren voor om de planeet een handje te helpen. Jouw toestel gaat langer mee en ook jouw bankrekening wordt er vrolijk van!

Reparatie: laat je kapotte smartphone herstellen 

Van gebarsten scherm tot versleten batterij: een kapotte gsm kan je best wat stress bezorgen. Onze tip? Met deze EHBO-gids voor smartphones verhelp je kleine ongelukjes. En dankzij Mobile Insurance – een mobiele verzekering voor je telefoonnummer – kan je echt op beide oren slapen! 

Maar … soms heeft ook je smartphone een chirurg nodig. Spring dan even binnen in een Orange shop in jouw buurt en vraag naar onze herstelservice. We zorgen ervoor dat de levensduur van je toestel maximaal verlengd wordt!

Valt je gsm écht niet meer te redden? Dan is Orange rətour zeker iets voor jou.

Retour: kom je oude gsm inruilen 

Je oude toestel is geld waard! Kom je gsm inruilen via Orange retour en krijg van ons een mooie voucher die kan oplopen tot maar liefst 500 euro. Met die kortingsbon bespaar je heel wat euro’s op je volgende smartphone! 

Kortom, dankzij Orange retour doe je zowel je bankrekening als de planeet een dienst. Per binnengebracht toestel doneren we bovendien 2 euro aan Natuurpunt. Met deze donaties plantte de organisatie in 2021 maar liefst 2 hectare bos aan!

Ja, ik ruil m’n gsm in!

Recyclage: help ons smartphones recycleren

Maar wat gebeurt er dan met die oude gsm’s, horen we je vragen. Wel, die recycleren we! Smartphones zitten namelijk boordevol kostbare – en zeldzame – grondstoffen zoals goud, koper, kobalt en zilver.

Met hulp van onze partner en Belgische vzw Recupel wordt tot 90% van die grondstoffen gerecupereerd en hergebruikt als elektronische onderdelen voor nieuwe toestellen en kabels.

Waarom je gsm recycleren?

Refurbished: beter dan een tweedehands-smartphone

Als een teruggebracht toestel er eigenlijk nog prima uitziet, gaan we zelfs een stapje verder. Onze experts knappen de smartphone volledig op, geven het toestel een grondige reinigingsbeurt en installeren een nieuwe batterij.

Vervolgens worden deze zogenaamde ‘refurbished smartphones’ opnieuw verkocht aan een voordelig prijsje. Een duurzame oplossing om de e-afvalberg te verkleinen!

Een tweedehands-smartphone, dus? Neen! Wanneer je bijvoorbeeld een refurbished iPhone koopt, weet je 100% zeker dat …

  • het toestel getest en opnieuw ingesteld werd. Hiervoor beschikken we over meer dan 50 test -en controlepunten om er zeker van te zijn dat je toestel 100% functioneel is.
  • alle persoonlijke data gewist werden,
  • je smartphone ontgrendeld is voor elke operator,
  • kapotte onderdelen hersteld en vervangen zijn,
  • je toestel een nieuwe batterij heeft,
  • je smartphone voldoet aan het kwaliteitslabel Grade A++,
  • je 2 jaar garantie geniet,
  • Je toestel geleverd wordt met dezelfde accessoires alsof je het nieuw zou kopen,
  • de verpakking 100% bio-afbreekbaar is,
  • En zowel de klantendienst als technische ondersteuning ter beschikking blijven.

Tien voordelen die je bij je tweedehandstoestel mist …

Cool, ik wil een refurbished smartphone!

Lees ook:

▶️ Waarom gsm’s & smartphones recycleren zo belangrijk is
▶️ Het klimaat helpen? Doen we samen!
▶️ Kapot scherm, diefstal of gsm in het water? Zo red je je toestel!
▶️ Kies eens voor een refurbished iPhone!

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!