Menu
Blog

Orange Fab: en de winnaars van seizoen 1 zijn...

Tech

CommuniThings, charlie24 en Zembro. Proficiat aan deze drie start-ups, want zij wonnen met glans de eerste editie van Orange Fab Belux. Wie ze zijn en wat ze doen? Wij vertellen je er alles over.

23.03.2018 Céline Roman

Maar eerst, wat is Orange Fab? Orange Fab is wat we noemen een 'start-up accelerator'. Een start-up-wat? Simpel gezegd, een initiatief dat Orange in België en Luxemburg lanceerde voor kleine ondernemingen die ervan dromen de wereld te veranderen. Zo wil Orange de kleintjes helpen groot te worden. Hoe? Door samen met plaatselijke ondernemingen in te zetten op innovatie en ze te steunen in hun internationale expansie.
In enkele maanden stelden bedrijven zich kandidaat, werden ze geselecteerd en beoordeeld. Met een pitch moesten ze bewijzen dat er muziek in hun verhaal zit. De kandidaten die daar het best in slaagden, kregen gedurende drie maanden een intensieve begeleiding op maat die hen al hielp groeien.
Na het eerste seizoen werden de winnaars verkozen. Dat zijn er uiteindelijk drie geworden.

- Zembro
Deze slimme armband voor senioren of hulpbehoevenden die niet staan te springen om hun zelfstandigheid op te geven, staat in contact met een mobiele applicatie. De slogan van het bedrijf is 'altijd iemand dichtbij'. De armband slaat alarm en weet direct waar je geliefden zich bevinden in geval van nood, ongeacht waar ze zijn. Meer info.

- Charlie24
Sta je in panne en heb je hulp nodig? Vergeet de dure pechbijstandsverzekering. Voortaan betaal je alleen voor hulp wanneer je die nodig hebt, waar je ook bent, dag en nacht. Je hebt enkel een smartphone nodig. Meer info.

- CommuniThings
Slimmer parkeren, dankzij sensoren die aangeven waar je moet parkeren en waar nog plaats is.

Wat is de volgende stap?
In mei zullen de drie Belgische ondernemingen de kans krijgen om hun producten voor te stellen op een internationale demonstratiedag in Parijs.
Ontdek alles over Orange Fab op www.orangefab.be. En bereid je al maar voor op seizoen 2.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.