Menu

Orange Cloud: een wolk binnen handbereik...

De foto's van mijn laatste vakantie verliezen? God, nee! Mijn werkmap vergeten voor mijn meeting op maandagvoormiddag? Een nachtmerrie!
Geef rampscenario's geen schijn van kans: Orange Cloud is gratis en inbegrepen bij onze dierenabonnementen.

31.03.2017
Door Céline R

Enkele jaren geleden lanceerden we onze eigen cloud, die inmiddels ruim 50.000 gebruikers heeft overtuigd. Onze cloud is compatibel met Android, iOS en Windows Phone en biedt je de mogelijkheid om gratis je foto's, bestanden, muziek en video's te bewaren.
Bovendien wordt het verkeer van en naar de cloud niet afgehouden van je nationale bundel. Wat soms wel gebeurt bij andere clouds op de markt. Wat wil je nog meer?

Aurélien is Panter Smartphone-klant. Hij zou niet meer zonder de cloud kunnen. “Persoonlijk vind ik het een hele gave app. Ik was al een tijdje op zoek naar een degelijke cloudapp om al mijn Excel-sheets, Access-bestanden en foto's in op te slaan. Met de andere apps die ik vroeger gebruikte, genre Dropbox, ging het uploaden tergend traag vooruit en vond ik maar moeilijk mijn bestanden terug. Met Orange Cloud vind ik veel vlotter mijn foto's, video's en zelfs muziek terug. Orange Cloud werkt snel en doeltreffend.”

Het enige wat Aurélien een beetje stoort, is dat “het wachtwoord verplicht speciale tekens en zo moet bevatten. Dat maakt het moeilijker om het te onthouden xD.”
Effectief, een wachtwoord dient om je gegevens te beschermen tegen hackers. Onze servers staan in Ierland, waar de privacywetgeving heel streng is.

Sinds eind 2016 hebben we onze Orange Cloud nog beter gemaakt door er drie nieuwe functionaliteiten aan toe te voegen.
Voortaan wordt automatisch opslagruimte op je apparaat vrijgemaakt. Voor wie veel foto's neemt
met zijn toestel, is dat geen luxe ;-). Je kan ook je Gmail-bijlagen bekijken en delen via de Cloud. Tot slot detecteert Orange Cloud automatisch (met meldingen) bestanden die op je apparaat staan maar die nog niet naar de cloud zijn geüpload.

Ik heb ook met Renaud Falise gepraat, de Product Manager van Orange Cloud. Hij vertelde me iets wat ik nog niet wist: Orange gaat in zee met de start-up Comet om je het leven nog makkelijker te maken. Stel je voor: je gaat op vakantie met vrienden en zoals gewoonlijk delen jullie honderden foto's via Facebook, Instagram, Snapchat en wat weet ik nog allemaal.
Vergeet dat allemaal, nu is er een makkelijkere oplossing. Comet heeft immers een app gelanceerd waarmee je een album aanmaakt waaraan alle deelnemers automatisch hun foto's kunnen toevoegen. Die foto's worden vervolgens automatisch geüpload naar je Orange Cloud-account.

Nu je alles weet, hoef je nog maar één ding te doen: je eigen Cloud-account aanmaken (volg daarvoor de tutorials op onze YouTube-pagina). 


Foto's en bestanden die spoorloos zijn verdwenen? Binnenkort is dat enkel nog een nare herinnering.

Hier vind je alle commerciële informatie over Orange Cloud.