Menu
Blog

Orange All Star Game: galawedstrijd lost alle verwachtingen in

Fun

Wat een avond! Daar ga ik nog lang van kunnen nagenieten. Weergaloos basketbal, leuke ontmoetingen en een vipbuffet dat me nog doet watertanden! Zet je maar schrap, want ik heb je van alles te vertellen!

04.01.2018 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

De sportieve kant
Uiteraard was het All Star Game het hoogtepunt van de avond. Maar daarvoor werden we nog getrakteerd op de kwalificaties voor de driepunterwedstrijd. De show werd vakkundig verzorgd. Het publiek ging er helemaal in mee en de spelers wisten de basket goed staan. Terry Deroover (Liège Basket), Naïm El Khounchar (Kangoeroes Basket Willebroek), Alexandre Libert (Spirou Charleroi), Senne Geukens en Sam Hemeleers (allebei Okapi Aalstar) namen het tegen elkaar op. Wie het meeste driepunters scoorde, stootte door naar de finale.
In die finale, die plaatsvond tussen kwart drie en vier, kroonde Terry Deroover, de vervanger van Olivier Troisfontaines, zichzelf tot driepunterkoning. Als dat geen intuïtie is ... Ik had het nog over hem in mijn vorige artikel (lees dat artikel hier).
Over de wedstrijd zelf: tot mijn grote verrassing moest ik vaststellen dat niet alle aangekondigde namen erbij waren, hetzij door blessure hetzij door vakantieplannen. Wil je weten wie er dan uiteindelijk wel aan de bak moest? Ontdek het op de officiële website van het Orange All Star Game: https://www.orangeallstargame.be/. Voor alle duidelijkheid, dat maakte het All Star Game er niet minder op. De vervangers hebben mee het spektakel verzorgd: de dunks en alley-oops vlogen ons om de oren, pivots dribbelden het hele veld af, we zagen zieke shots enz.

Anthony Lambot (Leuven Bears) werd verkozen tot MVP (man van de match, zeg maar). De sterspelers van elk team waren, voor Team Orange: Senne Geukens en Vincent Kesteloot, die zich liet opmerken door zijn vele spectaculaire dunks. En voor Team Black: Xavier-Robert François en MVP Anthony Lambot.
Maar alle spelers kregen de kans om te schitteren. Er werd vlot gecombineerd en de wedstrijd ging goed op en neer. Zoals in elk All Star Game waren kwart twee en drie vrij los en wisselvallig, om af te sluiten met een spetterend vierde kwart waarin de spelers er alles aan deden om de zege binnen te halen.
Uiteindelijk won Team Black met 109 tegen 107.
De laatste attractie was de dunkwedstrijd. De uitverkorenen waren Zacharie Mortant (Belfius Mons-Hainaut), Wen Mukubu (Limburg United), Hans Vanwijn (Antwerp Giants) en een jonge speler die er op uitnodiging bij was. Het was Hans Vanwijn die de wedstrijd won dankzij zijn mooie sprongen en vernietigende windmill-dunk. Ook hier liet mijn intuïtie me niet in de steek (zie hetzelfde artikel) ^^

Jacques Vandescure aan het woord
Verder kreeg ik de kans om een grote meneer uit het basketbal te ontmoeten: Jacques Vandescure, de Belg die momenteel voor de NBA werkt. Hij was aangesteld als jurylid bij de dunkwedstrijd. Het belangrijkste volgens hem is dat het Belgische basketbal uit de schaduw treedt. Jonge Belgische spelers worden niet geschuwd en krijgen de kans om hun talent op dit mooie podium te tonen. Dat is een heel verschil met zijn tijd, toen de jongeren nog moesten vechten voor hun plaats.
Hij feliciteert ook Terry Deroover met zijn overwinning. Onze spelers zijn traditioneel sterk in driepunters. Of zoals hij zelf zegt: 'Belgische spelers zijn iets minder atletisch maar dat maken ze goed met een bliksemsnelle precisie bij het gooien van driepunters.'
De dunkwedstrijd had volgens hem wel spectaculairder gekund, en daar sluit ik me bij aan. Maar al bij al was het evenement zeer geslaagd.

Hopelijk zullen er nog komen.
[]

[]

[]

[]

[]

[]

[]

Tags

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.