Menu
Blog

Onze complete review van de OPPO Reno 2 smartphone

Tech

Als eerste operator in ons land pakt Orange België uit met het merk OPPO. En ons eerste toestel is meteen een schot in de roos: de Reno 2 heeft klasse, ziet er goed uit, is krachtig en vooral betaalbaar. Lees in onze review waarom ook jij ervoor zou kunnen vallen.

09.03.2020 Simon VAN CAUTEREN

Reno2: eerste indrukken

Neem de Reno2 vast, bekijk hem grondig en je weet direct: zo voelt een topklasse smartphone aan. Het design is inderdaad uiterst verzorgd!

Het randloze scherm bedekt vrijwel de hele voorzijde, zonder inkeping voor de selfiecamera. De rug van het toestel is volledig vlak en glad (de cameraatjes steken dus niet uit) en lichtjes afgerond. Hij ligt perfect in de hand en wiebelt niet op een v lakke tafel.

OPPO Reno 2: specs

Kort en bondig: het is een grote en krachtige smartphone, met een kwaliteitsvol scherm, een geavanceerd camerasysteem en comfortabel veel opslagruimte. Laten we de specs van de Oppo Reno2 eens van dichtbij bekijken.

Technische gegevens

 • OLED-scherm van 6,5 inch met een resolutie van 2.340 x 1.080 pixels
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 730G (een gaming-krachtpatser) met 8 GB RAM
 • Opslaggeheugen: 256 GB 
 • 4 camera’s achteraan: 48 MP + 8 MP + 13 MP + 2 MP
 • Selfiecamera van 16 MP die in het toestel schuift
 • Bluetooth 5.0, wifi 5 (ac) en USB-C (omkeerbaar)
 • 2G, 3G+ en 4G+, geen VoLTE en geen wifi-bellen (VoWiFi).
 • Vingerafdruksensor onder het scherm
 • Snelladen: 51% batterijlading na 30 minuten laden
 • Batterij van 4.000 mAh, voldoende voor 2 dagen

Ok, ik ben al overtuigd, ik wil de OPPO Reno2 kopen

Superhelder scherm 

Het scherm bedekt zo goed als de volledige voorzijde van het toestel. Waar zit dan de selfiecamera? Die zit binnenin verstopt en floept tevoorschijn als je hem nodig hebt (hierover later meer). Deze smartphone valt vrij groot uit (schermdiagonaal van 6,5 inch), maar wordt nooit onhandig. De resolutie bedraagt 2.340 bij 1.080 pixels en het scherm is echt heel helder. 

Opvallend: dit is een AMOLED-scherm en dus geen LCD, een zeldzaamheid in deze prijscategorie en dus een mooi pluspunt.

Android 9 (en binnenkort Android 10)

De OPPO Reno2 functioneert met het ColorOS 6.1-besturingssysteem. Eigenlijk gaat het om een Android 9 die het merk heeft aangepast en dat volgens ons heel goed heeft gedaan: de menu’s en de interface zijn handig en personaliseerbaar.

ColorOS biedt een specifieke interface voor randloze schermen, met veel menu’s, duidelijke meldingen en talrijke verfijningen, die soms zo van de iPhone lijken te komen. Heel aangenaam om te gebruiken.

Verschillende voorgeïnstalleerde apps

De telefoon wordt geleverd met de vertrouwde Google-apps en OPPO doet er in de fabriek nog een hele reeks apps bij, zoals Facebook, een game-zone, Soloop (om video’s te monteren) en de Opera-browser. Staan die apps je niet aan? Geen probleem, je verwijdert ze in een oogwenk.

OPPO doet niet zoals sommige andere fabrikanten, die een eigen AppStore uitbaten. Hier ga je gewoon naar de Google Play Store en dat vinden we wel handig.

Android 10 update (ColorOS 7)

Deze is momenteel nog in testfase voor de Reno2. Door deze update naar het ColorOS 7-systeem zullen gebruikers kunnen profiteren van alle voordelen van Android 10. Die brengt talrijke nieuwigheden: een nieuwe dark mode, zachtere kleuren, langere batterijduur en geoptimaliseerd app-gebruik, waardoor apps veel sneller starten.

Hoe sterk presteert de smartphone (inclusief voor gaming)?

De OPPO Reno2 is dan misschien geen smartphone waarvoor je 1.000 € neertelt, maar met zijn Snapdragon 730G-processor is hij verbluffend krachtig.

Eén van zijn geheimen is de combinatie van 8 GB aan RAM-geheugen met de Adreno 618 grafische chip. Een fabrikant kiest voor deze configuratie als hij op gaming mikt. Niet dat ze zoveel meer “game power” oplevert, maar bij intensief gamen blijft de temperatuur wel binnen de perken. Dat betekent dus een langere batterijduur en minder kans op oververhitting van je smartphone.

Andere apps blijven trouwens perfect soepel en vlot functioneren, zelfs na dagenlang vrijwel continu gebruik.

OK, ik wil de OPPO Reno2 kopen

Camera review: 4 sensoren achteraan

OPPO streeft met de Reno 2 op fotogebied naar een evenwichtige veelzijdigheid. Daarvoor moeten vier fotosensoren zorgen, een 20x optische zoom en een 5x hybride zoom:

 • Groothoek van 48 megapixel (f/1,7)
 • Tele van 13 megapixel (f/2,4)
 • Ultragroothoek van 8 megapixel (f/2,2)
 • Portretsensor van 2 megapixel

Hoe zit het met de fotokwaliteit?

De 4 sensoren werken mooi samen en leveren vrij coherente en efficiënte resultaten op. Er zitten lekker veel details in de beelden en de Reno 2 slaagt er vaak in om meer met het aanwezige licht te doen dan andere toestellen met een vergelijkbare prijs. Soms zijn de contrasten erg uitgesproken. Het loont de moeite om een beetje te experimenteren met de talrijke instellingsmogelijkheden.

Portretten

Portretten zijn vrijwel zonder uitzondering bijzonder goed geslaagd, vooral buiten en zelfs bij avondlicht.

En nachtfoto’s?

Als je niets aan de instellingen verandert, bevatten nachtfoto’s soms te veel korrel. Precies daarom voorziet het toestel in een nachtstand. Dan krijg je plots wel heel behoorlijke resultaten, maar het is essentieel dat je toestel tijdens de opname stabiel blijft.

Video’s

Deze smartphone kan in 4K-kwaliteit filmen, maar haalt dan slechts 30 beelden/seconde. Ook filmen met 60 beelden/seconde is mogelijk, maar alleen in HD-resolutie. Toch is dat vaak te verkiezen als je op je pc of tv wilt kijken, want je krijgt dan stabielere beelden.

OK, ik wil de OPPO Reno2 kopen

Verborgen selfiecamera

De cameramodule op de voorzijde zit standaard weggeklapt. Een pop-up mechanisme, dat nog het meeste op een haaienvin lijkt, haalt het cameraatje tevoorschijn als je het nodig hebt. Het zou bestand zijn tegen ruim 300.000 keer openklappen, of 150 keer per … dag. Je hebt dus geen enkele reden om te twijfelen of je wel een selfie zou maken.

Hoe zit het met de fotokwaliteit?

De selfiesensor van 16 megapixel (een groothoekobjectief) blijkt in de praktijk bliksemsnel te functioneren. Dankzij de efficiënte HDR-technologie mogen de resultaten er best zijn. Ook portretten zijn meestal geslaagd, met veel details, op voorwaarde dat er voldoende omgevingslicht is.

Hoeveel kost de OPPO Reno2?

De OPPO Reno2 256 GB is in het zwart verkrijgbaar en de prijs bedraagt 449,95 € zonder abonnement.

De OPPO Reno2 kopen voor de laagste prijs

Met abonnement kan hij van jou zijn voor maar 99 € als je hem combineert met de optie Smart Data 2 GB (15 €/maand) en een Go-abonnement naar keuze.Uiteraard in onze eshop of in één van onze Orange-shops

Ik wil de OPPO Reno2 nu kopen! Toon mij de andere smartphone-promo's!

Lees ook:

▶ Tv kijken via internet (series, films, nieuws, sport): zo werkt het

▶ Activity trackers, smartwatches, hybride horloges: welk model past bij jou?

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.