Menu
Blog

Onze review van de OPPO A91: uitblinker qua prijs-kwaliteitverhouding

Tech

OPPO lanceerde in België zijn model A91, een verfijnde en krachtige smartphone. Uit onze test blijkt onweerlegbaar dat je er veel plezier aan zult beleven, door zijn hoge prestaties en kwaliteitsvolle foto’s. En dat allemaal tegen een zeer lage prijs. Lees er alles over in onze review.

10.06.2020 Cédric Godart

Voor wie is de OPPO A91 bestemd?

De smartphone A91 van OPPO is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een grote telefoon met een uitstekende batterijduur en die betere foto’s wil nemen met hoogwaardige camera’s, zonder de prijs van een smartphone uit de topklasse te betalen.

OPPO A91: kennismaking

De nieuwe OPPO A91 is de dunste en lichtste smartphone van het merk OPPO in België: hij is maar 7,9 millimeter dik en weegt nauwelijks 172 gram (heel redelijk voor een toestel met deze afmetingen). De achterzijde van onbreekbaar glas ligt aangenaam in de hand.

Specs van de OPPO A91

Een grote smartphone van 6,4 inch, met een groot scherm waarin de druppelvormige uitsparing voor de camera nauwelijks opvalt. De nieuwe A91 heeft bovendien alles in huis om veel gebruikers te verleiden, zoals blijkt uit zijn technische specs.

Volledige technische gegevens

 • AMOLED-scherm van 6,4 inch met een resolutie van 2.400 x 1.080 pixels (het scherm bedekt 90% van de voorzijde)
 • Processor: MediaTek Helio P70 met 8 GB aan RAM-geheugen
 •  Opslagruimte van 128 GB 
 •  4 camera’s achteraan: 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
 •  Selfiecamera van 16 MP in druppelvorm, bovenaan het scherm
 • Bluetooth 4.2, WIFI 5 (ac), OTG en USB Type-C (omkeerbaar)
 • 2G, 3G+ en 4G+, geen VoLTE en niet geschikt voor wifi-bellen (VOWIFI)
 •  Dual SIM, maar geen eSIM 
 •  Vingerafdruksensor onderaan in het scherm
 •  Snelladen mogelijk (VOOC Flash Charge 3.0): 30 minuten voor 50% batterijlading<
 • Batterij van 4.025 mAh, voldoende capaciteit voor 2 dagen

Ik ben al overtuigd, ik wil de OPPO A91 kopen

AMOLED-scherm

Als je naar het scherm van de OPPO A91 kijkt, is het moeilijk om te geloven dat dit een telefoon uit de middenmoot is, want het beslaat bijna 91% van de voorzijde. De AMOLED-weergave is scherp en nauwkeurig, onder andere dankzij het hoge contrast. De resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels ligt iets hoger dan bij de OPPO Reno 2

De behuizing in Gorilla Glass 5 voorspelt niets dan goeds voor de stevigheid van dit toestel.

Waar zit de vingerafdrukscanner?

Zoek de vingerafdrukscanner van de OPPO A91 niet op de achterzijde of opzij. Hij zit namelijk onzichtbaar verborgen achter het onderste gedeelte van het scherm. Zijn reactiesnelheid is vrij indrukwekkend.

Prestaties van de A91 (ook voor gaming)

Om de prijs te kunnen drukken heeft de OPPO A91 een Mediatek Helio P70-chip aan boord, met een RAM-geheugen van 8 GB en een ruim bemeten opslagcapaciteit van 128 GB. Bij dagelijks gebruik reageert het toestel altijd even vlot en gewillig en blijft het energieverbruik mooi binnen de perken. Je hoeft gemiddeld slechts na 1,5 tot 2 dagen op te laden, dankzij de batterij van 4.025 mAh. Het snelladen via VOOC Flash Charge 3.0 (20W) verloopt bijzonder efficiënt. Na nauwelijks 60 minuten heb je alweer een volledig volle batterij, zelfs als je het toestel ondertussen gebruikt.

En gamen? 

De functie Game Boost 2.0 die OPPO heeft toegevoegd voor de chip Mali-G72 MP3 van het toestel biedt gamers de garantie op hoge prestaties. Een toptoestel voor wie zich wil uitleven in games, onder andere dankzij de hoge refresh rate.

Yes, ik ben een gamer, ik wil de OPPO A91

Foto en video: samenspel van 4 camera’s

Met zijn 4 camera’s achteraan en een druppelvormige camera vooraan produceert de OPPO A91 hoogwaardige foto’s en video’s, die niet moeten onderdoen voor de resultaten van toestellen uit een hogere prijscategorie. Algoritmes krikken de prestaties moeiteloos op.

Camera op de voorkant: 16 MP

De onopvallende, druppelvormige sensor bovenaan het scherm hindert nauwelijks de interface van de smartphone. De camera heeft een resolutie van 16 megapixel, met een groothoek van 26 mm en de HDR-technologie. Selfies zijn bijna altijd geslaagd, maar soms vertonen de gezichten wat te weinig details. Filmen kan in HD met 30 beelden per seconde en dat is bijvoorbeeld ideaal voor Instagram.

Achteraan: 4 camera’s en artificiële intelligentie

OPPO heeft de 4 sensoren achteraan op de A91 zorgvuldig geselecteerd, zodat ze, onder leiding van de AI, elk hun eigen taak vervullen voor evenwichtige, harmonische foto’s:

 • Hoofdcamera van 48 MP 1/2.25', 0.8 µm
 • Secundaire camera (groothoek) van 8 MP, f/2.2, 13 mm, 1/4.0", 1.12 µm
 • Zwart-witcamera van 2 MP f/2.4, 1/5.0", 1.75 µm
 • Dieptesensor van 2 MP, f/2.4
 • Dubbele ledflits

Hoe goed zijn de foto’s?

De vier camera’s van de OPPO A91 werken naadloos samen om flatterende beelden met veel details te produceren, ook wanneer er weinig licht is (bijvoorbeeld ’s avonds). De Photo-app is heel eenvoudig te gebruiken en doet qua gebruiksgemak denken aan de app op de iPhone. De ultragroothoeklens bewijst goede diensten om een groep vrienden, landschappen of gebouwen te vereeuwigen. De artificiële intelligentie maakt het je gemakkelijk: om scherpe en evenwichtige foto’s te maken, hoef je geen ingewikkelde instellingen uit te voeren. 

Portretten en macrostand

De portretmodus (met bokeh en HDR) werkt bijzonder doeltreffend en dat is toch zeldzaam op een smartphone uit deze prijscategorie.

Fotografeer je graag gerechten of hou je van close-ups? Dan is de A91 echt iets voor jou: hij heeft een macro-objectief (3-8 cm) met autofocus om de schoonheid van bloemen of insecten vast te leggen. Leuk om te doen en het resultaat mag er zijn als je een beetje tijd neemt om je onderwerp correct in beeld te brengen.

Nachtopnamen, geslaagd voor de test?

Je hoeft niets in te stellen voor nachtopnamen, ook hier regelt de artificiële intelligentie alles voor jou. De automatische nachtmodus maakt foto’s ’s avonds of in de schaduw minder korrelig en laat meer portretten lukken als het donker is.

En video?

Met dit model neem je HD-video’s met beeldstabilisatie op. Je films zijn daardoor altijd scherp, ook al beweegt je onderwerp of tril je zelf. Het toestel combineert daarvoor elektrische beeldstabilisatie (EIS) met een ingebouwde gyroscoop. Ook hier is de geslaagde bijdrage van artificiële intelligentie duidelijk merkbaar. Let op: het betreft HD-opnamen met 30 beelden per seconde (geen 60). 4K-resolutie ontbreekt.

Ik wil de OPPO A91 kopen!

ColorOS 6.1 (Android 9) aan boord

De OPPO A91 maakt gebruik van ColorOS 6.1, het Android 9-systeem dat de smartphonefabrikant heeft gepersonaliseerd, met menu’s en een interface in de stijl van iOS. ColorOS is goed geoptimaliseerd voor randlozeschermen, met gebaren die je meteen onthoudt, vereenvoudigde menu’s, zeer duidelijke meldingen en schermthema’s. Het resultaat mag er zijn: het toestel is heel aangenaam om te gebruiken.

ColorOS 7: deze zomer upgrade naar Android 10

De fabrikant heeft gepland om in de loop van de zomer in België een upgrade van het systeem naar ColorOS 7 uit te voeren voor de Oppo A91. Gebruikers stappen dan over naar Android 10, met alle recente beveiligingspatches. Bij de talrijke vernieuwingen vermelden we de nieuwe dark mode, zachtere kleuren, een nieuw, heel aangenaam lettertype, zuiniger gebruik van de batterij en optimalisaties waardoor apps veel sneller worden geladen. De upgrade zal automatisch worden uitgevoerd wanneer de wifi van het toestel is ingeschakeld.

Hoeveel kost de OPPO A91 ?

De prijs zonder abonnement van de OPPO A91 met de kleur zwart bedraagt 269,95 € . 

Koop de OPPO A91 voor de laagste prijs (promo)

De A91 is verkrijgbaar voor de promoprijs van 19 € in combinatie met een abonnement vanaf Go Plus en de optie Smart Data 2 GB voor 15 €/maand.

Ja, ik wil hem! Toon mij de OPPO A91!

▶️ Lees ook: Onze complete test van de smartphone OPPO Reno 2

▶️ Lees ook: Waarom de Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB een echte topper is

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.