Menu
Blog

Dit moet je weten over de OPPO Find X3 Lite smartphone

Tech

Dit is een onweerstaanbaar toestel dat iedereen onmiddellijk charmeert, want het presteert uitstekend voor games en maakt onberispelijke foto’s. De OPPO Find X3 Lite smartphone barst van talent. Lees er alles over in onderstaande review, wij deden de test!

16.06.2021 Maité Delgado

De OPPO Find X3 Lite is het kleine broertje van de X3 Neo en X3 Pro die enkele maanden geleden zijn gelanceerd. Staar je niet blind op Lite, want in de doos zit een fantastische smartphone, die tegelijk dun, elegant en krachtig is, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We onderzoeken hem en geven je onze mening na intensief gebruik.

Inhoud

Kennismaking met de OPPO Find X3 Lite
Is het een krachtige smartphone?
Hoeveel fotosensoren en welke kwaliteit?
Welke videoprestaties?
En de batterijduur van de OPPO Find X3 Lite?
Welke Android-versie op de OPPO Find X3 Lite?
Biedt deze OPPO 5G en wifi-bellen? 
Kleuren voor de Find X3 Lite
Hoeveel kost de OPPO Find X3 Lite?

Kennismaking met de OPPO Find X3 Lite

De OPPO Find X3 Lite heeft de ideale maten: 6,4 inch en een scherm dat 91% van de voorkant bedekt. Hij is dun (7,9 mm) en met 172 gram vrij licht voor een toestel met deze afmetingen. In je broek- of jaszak is hij nooit hinderlijk.

Ondanks de achterkant in kunststof krijg je meteen de indruk dat dit een robuust toestel is, bijna uit het hoogste segment. Het zeer verzorgde ontwerp maakt ruim gebruik van metaal. De smartphone ligt goed in de hand, hoewel je hem bij voorkeur toch met twee handen gebruikt.

Om het toestel te ontgrendelen en akkoord te gaan met beveiligingsmeldingen gebruik je de vingerafdruksensor onder het scherm. Heel toegankelijk, supersnel en handig, vooral als je een mondmasker draagt!

Toon mij de OPPO Find X3 Lite, ik wil hem nu!

Is het een krachtige smartphone?

Absoluut, want OPPO heeft er een Snapdragon 765G-processor met een aparte GPU Adreno 620 grafische chip ingestopt. Het resultaat mag er zijn: onverwacht veel vermogen voor deze prijsklasse.

Volgens ons heeft een doorsnee gebruiker genoeg aan 128 GB als geheugen. Het RAM-geheugen van 8 GB laat alle apps vlot werken. Ook als je het toestel van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gebruikt, blijft het onvermoeibaar alle mogelijke apps en games draaien.

Door de schermresolutie van 2.400 bij 1.080 pixels is deze smartphone altijd heel comfortabel in het gebruik. Dat heeft ook te maken met de refresh rate van 90 Hz: animaties, games en video’s worden vloeiend weergegeven.

Hoeveel fotosensoren en welke kwaliteit?

De OPPO Find X3 Lite heeft achteraan een camerazone met 4 fotosensoren die niet alleen op papier, maar ook in de praktijk elkaar perfect aanvullen:

  • hoofdsensor van 64 megapixel (MP) met groothoekobjectief
  • ultragroothoeksensor (119°) van 8 MP
  • macrosensor van 8 MP
  • monochrome sensor (voor portretten) van 2 MP

De resultaten zijn gewoon verbluffend! Uiteindelijk hoeft de OPPO Find 3X Lite nauwelijks onder te doen voor de topklasse smartphones van nu. De kleuren zijn waarheidsgetrouw en de foto’s vertonen veel details. Gebruik bij weinig licht de Nachtmodus in de fotoapp en ook dan blijven de resultaten overtuigend. Het is echt moeilijk om het cameragedeelte van het toestel op fouten te betrappen. De kiekjes die je ermee maakt, zijn echt indrukwekkend!

Op de voorzijde zit een camera van liefst 32 megapixel. Dus ook je selfies zijn vrijwel altijd gelukt en flatterend, met veel details! Bovendien ogen je video’s vloeiend door de kwaliteitsvolle sensor.

Ik wil deze OPPO Find X3 Lite voor de beste prijs!

Welke videoprestaties?

Niet alleen de foto’s hebben ons verbaasd, ook de uitstekende videokwaliteit van de Find X3 Lite van OPPO is zeker het vermelden waard. Filmen in 4K lukt met 60 beelden per seconde en dat levert echt prima video’s op. Bij slow motion moet je de resolutie verlagen tot HD 1080p, maar dan haal je wel 120 beelden per seconde of zelfs 240 als je genoegen neemt met een resolutie van 720p. Ook de beeldstabilisatie werkt voortreffelijk.

En de batterijduur van de OPPO Find X3 Lite?

Ondanks zijn compacte afmetingen biedt de X3 Lite plaats aan een forse batterij van 4.300 mAh, voldoende voor 1 tot 2 dagen zonder opladen. Hoe je het toestel gebruikt - van normaal tot intensief, inclusief gamen - bepaalt sterk de batterijduur.

De Super VOOC-lader van 65W geeft deze OPPO een ruime voorsprong op zijn concurrenten. Je hebt immers aan iets meer dan 35 minuten genoeg om het toestel 100% op te laden. Enige nadeel: de lader is vrij zwaar (100 gram). Niet echt discreet in je handtas of jaszak!

Schitterend: ik wil de OPPO Find X3 Lite

Welke Android-versie op de OPPO Find X3 Lite?

Bij je OPPO Find X3 Lite krijg je ColorOS 11.1 geleverd, dat afgeleid is van Android 11. De beveiligingspatches van dit besturingssysteem zijn vrij recent. De door OPPO ontwikkelde Android-versie is eenvoudig om te gebruiken én te personaliseren. Hou je van bonte kleuren? Dat kan. Maar ook een sobere look is mogelijk. Multitasken gaat soepel, met talrijke bubbels en zwevende vensters.

We vinden Always On een interessante functie om het standby-scherm een persoonlijk tintje te geven, met meldingen, een klokje of andere interactieve elementen. Je vraagt je na gebruik zelfs af of je dat ooit nog wil missen op een andere smartphone!

Met het nieuwe Game Space stel je de Find X3 Lite zo in dat hij optimaal presteert om te gamen. De interface is dan bijvoorbeeld afgestemd op de meeste games. Slim bedacht en werkt ook goed!

Nog meer goed nieuws: je ontvangt deze smartphone met een officiële Android-versie. Je beschikt dus over de Google Play Store en alle Google-apps. Zoals tegenwoordig zo vaak het geval is, heeft OPPO een aantal apps vooraf op het toestel geïnstalleerd. Vaak zijn die niet nodig of zelfs ongewenst, maar ze verwijderen lukt niet altijd.

Biedt deze OPPO 5G en wifi-bellen?

Ja, de OPPO Find X3 Lite is zonder meer compatibel met 5G. De dag dat Orange 5G aanbiedt, ben je er klaar voor. Ondertussen maakt de smartphone optimaal gebruik van de netwerken 2G EDGE, 3G en 4G+. Je Find X3 Lite kan ook perfect bellen via 4G (VoLTE) en wifi (VoWiFi) bij Orange België. En nu we het toch over wifi hebben: dit nieuwe model is voorzien van een WIFI 5 (ac) chip in plaats van WIFI 6.

Kleuren voor de Find X3 Lite

De nieuwe Find X3 Lite is beschikbaar in het Starry Black (zwart).

Hoeveel kost de OPPO Find X3 Lite?

De prijs van de Find X3 Lite van OPPO bedraagt 449,95 € zonder abonnement. Hij is beschikbaar in onze eshop of in een Orange-shop in je buurt.

Of koop het toestel voor een promoprijs, in combinatie met de optie Smart Data en een Go-abonnement naar keuze. Je betaalt dan:

  • 1 € met de optie Smart Data 2 GB, voor 15 € per maand;

OPPO Find X3 Lite promo

Als je nu de OPPO Find X3 Lite koopt, ontvang je als geschenk de Enco W51 draadloze oortjes met een waarde van 119 €. Vraag ze hier aan. Deze promo loopt tot en met 30 juni 2021.

Helemaal wild van de OPPO Find X3 Lite? Verkoop ons dan je oude smartphone

Je beslissing staat vast: de OPPO Find X3 Lite wordt je nieuwe smartphone. Maar wist je dat je oude smartphone nog geld waard is? Hoeveel? Kom even langs en bezorg ons je oude gsm via Orange BuyBack. Wij geven hem aan Recupel, dat 99% van je oude toestel recycleert. En om je te bedanken voor je inspanningen voor de planeet, krijg je van ons een aankoopbon die kan oplopen tot … 500 euro.

Dit toestel wil ik: toon mij de OPPO Find X3 Lite

Waarschijnlijk vind je ook deze artikels interessant:

▶️ Wat je moet weten over de OPPO A74 5G
▶️ Onze review van de OPPO A91: uitblinker qua prijs-kwaliteitverhouding
▶️ Onze complete review van de OPPO Reno4 5G smartphone
▶️ Onze complete review van de OPPO Reno 2 smartphone

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!