Menu
Blog

Wat je moet weten over de OPPO A74 5G

Tech

Hij is groot, slank en een streling voor het oog. In België is de OPPO A74 verkrijgbaar met 5G-capaciteit en 128 GB aan geheugen. Een onvermoeibare spierbundel van vier fotosensoren voor een topkwaliteit. Benieuwd? Ontdek alle details hieronder!

01.04.2021 Simon VAN CAUTEREN

Inhoud

Kennismaking met de OPPO A74 5G

Hoeveel fotosensoren?
Hoe zit het met de batterijduur van de OPPO A74? 
Welke Android-versie op de A74 5G?
Compatibel met 5G en wifi-oproepen?
Hoeveel kost de OPPO A74 5G?

De A74 5G is het nieuwste model in de A-reeks van fabrikant OPPO. Smartphones van de A-reeks zijn altijd heel populair. Dat hoeft je niet te verbazen: ze bieden een goede prijs-prestatieverhouding. Hun batterij houdt het lang vol, ze verschaffen veel multimediaplezier (foto, muziek, games), hebben een slank profiel en een heel groot scherm. In het kort? Alles wat we verlangen en dat nog voor een goede prijs! De A74 5G is de opvolger van de A73. Hij is flink krachtiger geworden en dat zie je vooral aan zijn fotokwaliteit.

Kennismaking met de OPPO A74 5G 

Dat de OPPO A74 de opvolger van de A73 is, merk je aan het LCD-scherm van 6,5 inch en de FHD+ resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. Daar is dus niets aan veranderd. Het 20:09 formaat ligt nog altijd even aangenaam in de hand. Ondanks zijn hoogte van 16,3 cm lijkt het een compact toestel te zijn.

Afgezien van zijn forse afmetingen weegt de A74 maar 190 gram. Een gsm met een licht gewicht, gedaan dus met de hinder in je jaszak.

Dit is hem! Toon mij de OPPO A74 5G

Met één hand te bedienen?

Absoluut, dat hebben wij zelf getest. Het toestel met één hand bedienen is mogelijk, maar met twee handen geniet je toch van meer comfort, onder andere om berichtjes te schrijven.

Vermogen en opslag

De OPPO A74 5G is uitgerust met een octacore-processor en een Adreno 619 grafische chip. Precies wat je nodig hebt om vlot te kunnen gamen. Dit model heeft 6 GB aan RAM-geheugen, terwijl je daarnaast ook een opslagruimte voor bestanden, foto’s, apps, muziek en video’s  hebt van 128 GB. Nog niet genoeg? Voeg dan een microSD-geheugenkaartje toe, van maximaal 256 GB.

Wauw cool! Ik wil de OPPO A74!

OPPO_A74_5G_black_backleft.png

Hoeveel fotosensoren? 

De fotomodule van de OPPO A74 5G bestaat uit 4 fotosensoren die samenwerken (dus ééntje meer dan zijn voorganger, de A73):          

  • hoofdsensor van 48 megapixel
  • ultra-groothoek van 8 megapixel
  • macrolens van 2 megapixel
  • dieptesensor van 2 megapixel

Omdat deze fotosensoren van de A74 5G onberispelijk samenwerken, haalt hij betere prestaties dan zijn voorganger. Dat merk je vooral ’s nachts en bij portretten, maar ook landschappen zien er beter uit.

Ook de selfiecamera kreeg een upgrade: 16 megapixel in plaats van 8 vroeger. Selfies en video’s zien er door de hogere resolutie en het hogere vermogen veel vloeiender en scherper uit.

Leuke foto’s en selfies maken? Zeker iets voor mij! Toon mij de OPPO A74.

Hoe zit het met de batterijduur van de OPPO A74? 

De OPPO A74 5G kreeg een forse batterij mee: 5.000 mAh. Die zou het tot twee dagen moeten volhouden zonder bijladen. Met de meegeleverde lader van 33 W zit een lege batterij weer helemaal vol energie op ongeveer 1 uur. Maar snoerloos laden (Qi) werkt niet op dit model.

Fantastisch, ik wil de OPPO A74 5G

Welke Android-versie op de A74 5G? 

De OPPO A74 5G werkt op ColorOS 11, dat op Android 11 is gebaseerd, inclusief recente beveiligingspatches. Plus enkele interessante nieuwigheden, zoals betere prestaties, een personaliseerbare dark mode, een nieuwe energiespaarstand en de mogelijkheid om de app op het scherm te verkleinen tot een zwevend venstertje.

Op deze smartphone beschik je uiteraard over de Google Play Store en alle Google-apps. Wat ook leuk is, is het grote aantal voorgeïnstalleerde apps, zoals TikTok, Amazon Music, Snapchat, Soloop, Amazon Shopping, Amazon Prime Video, Facebook, WPS Office, WhatsApp en Messenger. Enig minpuntje: sommige apps kan je niet verwijderen als je ze beu bent. Het is wel mogelijk om een map aan te maken voor apps die je niet interesseren.

Compatibel met 5G en wifi-oproepen?

Inderdaad, de OPPO A74 is geschikt voor het 5G-netwerk van Orange België. Zodra dat operationeel is, zit je erop! Ondertussen is je connectiviteit gegarandeerd via een hele reeks netwerken: 2G EDGE, 3G en 4G+.

Bovendien is de OPPO A74 ook helemaal klaar om te bellen via 4G (VoLTE) of via wifi (VoWIFI), twee interessante mogelijkheden van Orange België. 

Hoeveel kost de OPPO A74 5G?

De prijs van de A74 5G van OPPO bedraagt 299,95 € in de kleur Fluid Black (zwart). Je vindt hem in onze eshop of in een Orange-shop in je buurt.

Promo op de OPPO A74 5G

Momenteel koop je de OPPO A74 voor de promoprijs van 9 € met de optie Smart Data 1 GB en een Go-abonnement naar keuze. 

Heeft de A74 5G je hart gestolen? Je oude smartphone is geld waard!

Is je keuze gemaakt en koop je de OPPO A74 5G? Vergeet dan niet dat je oude smartphone nog heel wat waard kan zijn. Hoeveel? Kom even langs en bezorg ons je oude gsm via Orange BuyBack. Wij geven hem aan Recupel, dat 99% van je toestel recycleert.

Jouw inspanning voor de natuur en het milieu verdient een beloning! In ruil voor je oude toestel ontvang je een aankoopbon tot … 500 euro.

Deze smartphone wil ik: toon mij de OPPO A74 5G

Lees ook:

▶️ Onze review van de OPPO A91: uitblinker qua prijs-kwaliteitverhouding
▶️ Onze complete review van de OPPO Reno4 5G smartphone
▶️ Onze complete review van de OPPO Reno 2 smartphone

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.