Menu
Blog

Ik ga op kamp en ik neem mee … een smartphone?

Fun

Als je als kind zelf op kamp of op jeugdvakantie bent geweest, denk je vast en zeker met veel plezier – en een tikje nostalgie – terug aan die mooie tijd.

Luidkeels zingen, uitkijken naar de postkaartjes van je ouders en misschien voor een eerste grote vakantieliefde vallen: die zorgeloze tijd zonder digitale afleiding gun je je kind toch ook?

Moeders en/of vaders lezen daarom maar beter deze zes redenen waarom een smartphone op zomerkamp echt not done is.

09.07.2019 Simon VAN CAUTEREN

1. Oost, west, op kamp is ’t best

Ook al vloeien er misschien wat tranen bij het afscheid, je kids amuseren zich vast en zeker te pletter op kamp. Schuif je eigen gemis dus even opzij en dring hen geen heimwee op.

Newsflash: kinderen zijn echt niet de hele dag bezig met het thuisfront en maken zich waarschijnlijk meer zorgen om naast wie ze in de bus zullen zitten. WhatsApp’jes als ‘Is het eten lekker???’ zullen hen alleen maar storen. 

2. Sfeerbeheer

De smartphone kan letterlijk een spelbreker zijn – of je koters nu op tenniskamp, Chirokamp of avonturenkamp gaan.

Als iedereen aan zijn scherm gekluisterd zit, schiet er nog weinig over van de groepssfeer. Bij deze sfeer horen natuurlijk ook brieven. Want is er iets leukers dan verlangen naar het moment waarop post wordt uitgedeeld?

3. Sloddervos

Je kind speelt gegarandeerd de helft van zijn valies kwijt. Ja, ondanks het feit dat je nog zo veel moeite in die naametiketten stak.

Wanneer je sloddervos zijn smartphone thuislaat, overleeft die het kamp alvast wél.

4. Let it go

Ze worden toch zo snel groot – snif snif. Toch zul je ze vroeg of laat moeten loslaten. Je ontdekt (ruikt) ná het kamp wel of ze elke dag een propere onderbroek hebben aangedaan en of ze hun tanden hebben gepoetst.  

5. Willen we dat afspreken?

Kun je je als overbezorgde ouder toch niet bedwingen? Vraag dan aan de kampleiding om afspraken te maken.

De begeleiders kunnen bijvoorbeeld contact houden met het thuisfront door af en toe een foto op Facebook te plaatsen. Let op: begin hen niet te stalken. Dat is gênant voor je kind (en eigenlijk ook gewoon voor jezelf).

6. Relax … take it easy

Je hebt nu eindelijk even tijd voor jezelf. Tijd om te relaxen en eindelijk dat programma te kijken dat niet voor de ogen van jonge bengels bestemd is. Het is ten slotte ook jouw zomervakantie!

Met ons Love-aanbod ben je nog zoet tot ze (helaas) weer terug naar huis komen.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.