Menu
Blog

Ook esporters spelen nu FIFA 18!

Fun

Binnenkort worden speciale FIFA 18-toernooien voor esporters gehouden. Wij hebben het spel een beetje (veel) gespeeld, en geven je graag onze mening over de nieuwste functies van dit jaar.

24.10.2017 Céline Roman

Sinds 29 september is het één en al FIFA wat de klok slaat, zowel op pc als op PS4 en Xbox. FIFA 18 werd enkele dagen na zijn grootste concurrent Pro Evolution Soccer op de markt gebracht. En iedereen heeft er zijn mening over.

Wat is er veranderd?

Niets wereldschokkends. Toch niet op het vlak van gameplay. De graphics zijn een beetje verbeterd, waardoor de tegenstanders iets minder hoekig en dus natuurlijker bewegen.  Op technisch vlak valt de Frostbite-engine op en vooral het feit dat je in avonturenmodus kunt spelen.

Dit jaar werd de chrono ingedrukt op het ogenblik dat de lanceerdatum werd aangekondigd (bij de start van de zomermercato) en werden de grote namen gevolgd. De spelers die de beste transfers wisten te versieren kregen een plaats in het FIFA 18 Ultimate Team. Het principe: hoe beter ze presteren in het echt, hoe hoger de rating van hun speciale dynamische items.

Ons oordeel

Nadat we het spel uitgebreid hebben getest, zijn we vooral enthousiast over de snelle veranderingen wanneer het spel stil ligt en de meer realistische graphics. In de kolom 'teleurstellingen' noteren we... de vrije trappen. Veel succes, want zelfs met de grootste precisie blijft het resultaat ver onder de verwachtingen.

Het startschot is gegeven

Toch wil de ontwikkelaar van de game samen met de FIFA het grootste en mooiste virtuele wereldkampioenschap organiseren. De komende weken heb je tal van mogelijkheden om deel te nemen aan dit esport-tornooi via XBOX of PS4.
De spelers die aanmerking komen, zullen enkele weken de tijd hebben om zich via kwalificaties te plaatsen voor de play-offs en voor de grote finale. Uiteindelijk wordt één speler gekroond tot wereldkampioen. Zin om te ballen? Hier vind je meer info.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.