Menu
Blog

Onze tips om van start te gaan met Instagram

Fun

23.11.2012 Celine Last name

Aanvankelijk was het een beeldbewerkingsapplicatie. En vandaag is het een sociaal netwerk geworden! Instagram was zo populair dat Facebook het bedrijf halverwege 2012 besloot over te nemen voor het opvallende bedrag van één miljard dollar. Hoe zal je Instagram kunnen gebruiken?

Met Instagram kan je creatieve foto's nemen en delen, maar je kan ze eerst uniek maken door er een filter op toe te passen, namelijk Amaro, Rise, Hudson, X-pro II, Sierra, Lo-fi, Earlybird, Sutro, Toaster, Brannan, Inkwell, Walden, Hefe, Valencia, Nashville, 1977 en Kelvin. Je kan ze tevens inlijsten of een tilt-shiftbewerking toepassen: een methode om een foto te laten lijken op een schaalmodel.

Vervolgens kan je een onderschrift en de geografische coördinaten aan je creatie toevoegen voordat je hem met de wereld deelt. Je kan je foto's op twee manieren publiceren (dat bepaal je in je profiel): ze kunnen privé blijven (enkel geabonneerden van jouw keuze mogen ze dan zien) of iedereen kan ze zien. Geabonneerden mogen dan je foto's op een wereldkaart zien en er commentaar op geven. Via een optie kan je ook het delen van je foto's op sociale netwerken en blogdiensten (Twitter, Facebook, Pinterest, Tumblr) al dan niet toelaten.

Voorlopig is Instagram enkel beschikbaar op iOS (iPhone) en Android. Andere applicaties maken het mogelijk de foto’s op Instagram te raadplegen met Windows Phone, de N9 van Nokia en BlackBerry’s, maar je kan ze nog niet nemen, noch bewerken.

Hier vind je meer informatie over de (gratis) mobiele applicatie en kan je het downloaden.
Bekijk de foto's op Flickr, Facebook en Picasa op je televisie dankzij Mobistar TV.

Found this useful? Share with

Celine Last name
Jonge moeder, altijd op zoek naar handige en praktische gsm’s. Wat je vooral niet moet zeggen: “Pff, meisjes, die kennen er niets van!