Menu
Blog

Onze test van de Samsung Rex 70

Tech

Wie geen behoefte heeft aan toeters en bellen zou zich vergissen als hij de kleine, dappere Rex 70 uit de Samsung familie geen kans zou geven. Zijn prijs? 79.99 euro.

23.09.2013 Cédric Godart

Geen 3G. Geen HD. Geen 3D-games. Geen frontcamera. Is hij daarom niet geslaagd? Dat is nog niet zo zeker. Als je zijn formaat en beperkingen aanvaardt en niet de laatste nieuwe snufjes zoekt maar een telefoon met smartphonemanieren, dan is de Rex misschien wel jouw ideale maatje.

Klein en licht, 2G EDGE (geen 3G), Wi-Fi en Bluetooth. Het voordeel: een klein datatarief (minder dan 1 Gb) volstaat. Zijn bescheiden processor (400 Mhz) trekt zich prima uit de slag wanneer je een kleine mobiele website raadpleegt, foto's bekijkt, radio of muziek beluistert en natuurlijk je Facebook up-to-date houdt.

Zijn geheugen is te minuscuul om muziek en foto's op te slaan, maar met een micro-SD-kaart doe je er met gemak 8, 10 of 32 Gb (het maximum) bovenop. Synchroniseren met je computer doe je met Samsung Kies op PC of Mac.

En zijn scherm? 3 inches, zoals de oude Samsungmodellen en een resolutie van 240 bij 320 pixels, zoals de Sony Ericsson Cybershot of de meeste niet-smartphones van Nokia en Samsung. Samsung heeft dus een aangepaste interface moeten creëren. En, net als Sony het voordeed voor de Xperia Mini, wordt het hoofdmenu afgebeeld in de vorm van een rooster van 4 op 4.

Om op het internet te surfen? Daarvoor heb je Opera Mini. Dat volstaat en gaat, in 2G-dekking, eerder snel volgens onze tests.

Om foto's te nemen? Geen mirakel. Een kleine lens. De foto's zijn heel middelmatig.

En muziek? Met een micro-SD-kaart, geen probleem. De audiolezer is goed aangepast aan het scherm. Spotify, Deezer, Rdio en andere onbeperkte muziekservices zijn niet echt gemaakt voor zo'n klein scherm. Het heeft het soms wat moeilijk. Je hebt ook een FM-radio.

Kan je gamen? Ja, maar het is geen spelconsole. Op het toestel zijn 10 Gameloft-spelletjes geïnstalleerd. Het zijn de grote klassiekers met een beperkte grafische vormgeving. Om je niet te vervelen op het openbaar vervoer.

Ja, maar de apps? Van Facebook tot Skype via Whatsapp ... niets ontbreekt op Google Play of Samsung Apps, maar toepassingen als Instagram zijn ingewikkeld omdat het scherm eigenlijk te klein is om je foto's goed te retoucheren.

Autonomie? Deze is uitstekend. Wij hebben het meer dan 2 dagen volgehouden en hem nochtans veel gebruikt.

Besluit ...

Het formaat volstaat ongetwijfeld voor al wie een telefoon nodig heeft, sms'jes wil sturen (niet te lang, want het scherm is niet altijd even comfortabel voor lange epistels) en de gebruikelijke toepassingen raadplegen zonder van 's ochtends tot 's avonds op zijn smartphone gefixeerd te zijn. Tegen deze prijs is het een sterk aan te bevelen Android. Helemaal overtuigd? Dan koop je de Samsung Galaxy Rex hier

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.