Menu
Blog

Onze test van de Samsung Galaxy S Advance

Tech

De Galaxy S Advance, met zijn aantrekkelijke prijs, bevindt zich tussen de eerste Galaxy S - die twee jaar geleden verscheen – en de Galaxy S2. Een uitstekend compromis

15.03.2013 Cédric Godart

Het design van de telefoon trekt meer op dat van de Galaxy S, maar dan met een bolle achterkant en minder afgeronde hoeken. De gebruikte kunststof is van betere kwaliteit en zijn formaat ligt zeer aangenaam in de hand dankzij zijn 9,7 mm taille en 120 gram. Hij werd niet belast met onnodige toetsen: er bevindt zich enkel een homeknop onder het scherm, net als op de iPhone.
Zodra je hem voor het eerst opstart, zal de nieuwe telefoon je voorstellen om naar Jelly Bean, versie 4.1 van Android, over te stappen. Door de menu's browsen gebeurt zeer vlotjes. Hij hapert niet wanneer je applicaties opstart, ondanks de zwakkere technische configuratie dan zijn voorgangers: de Galaxy S2 en S3.

Zijn uitrusting in een paar woorden:

  • een 4 inch-scherm (zoals de iPhone 5);
  • een 5-megapixelcamera die in HD Ready (720p) filmt;
  • volledige datafuncties: gps, wifi, Bluetooth en 3G.

Een keurige fotograaf, een erbarmelijke videast

Voor een midrange model trekt hij nog goed zijn plan om foto's te maken, onder andere dankzij de ledflits die je toelaat degelijke resultaten te verkrijgen in slechte lichtomstandigheden. De kleuren worden in de meeste gevallen zeer mooi weergegeven. De 5-megapixelcamera is van uitstekende kwaliteit en levert bijna even goede resultaten op als de iPhone 4. Het is echter wel spijtig dat de telefoon niet over een ontspanner beschikt, zoals dat bij Sony wel het geval is.
Eenmaal je begint te filmen, valt het een beetje tegen. Ondanks het feit dat hij in HD (720p) kan filmen, heeft hij veel moeite met focussen, zal je onstabiele beelden moeilijk kunnen vermijden en zal het geluid niet van super goede kwaliteit zijn wanneer je de smartphone op de televisie aansluit. Goed nieuws als je video's afspeelt: de meeste formaten, onder andere DivX, worden ondersteund. Hoewel HD-video’s bezorgen de Galaxy veel last.
De muziekspeler is veel aangenamer dan die dat standaard door Google wordt meegegeven. Net als bij Sony heeft Samsung een paar extra functies toegevoegd zoals de mogelijkheid om informatie over een artiest, liedje of YouTube-video op te zoeken. De equalizer is keurig, maar biedt geen Surround- of Dolby-functies zoals HTC en Sony.

Een goede prijs-kwaliteitverhouding

Het formaat en de specificaties van de Galaxy S Advance zullen je niet verrassen, maar dat betekent dus ook dat er geen slechte verrassingen op je staan te wachten. Dat is ook het belangrijkste! Hij is niet alleen zeer snel gezien zijn prijs, maar het geluid tijdens het bellen is ook onberispelijk. Een klassieke telefoon, zonder extraatjes, die een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.