Menu
Blog

Onze test van de Samsung Galaxy Pocket Neo

Tech

100 euro voor een compacte Android-telefoon met apps? Dat is de uitdaging die Samsung zich gesteld had met de Galaxy Pocket Neo. Wij hebben hem alvast voor jou op de rooster gelegd!

03.09.2013 Cédric Godart

Om voor een dergelijke prijs een smartphone te maken moet je op alles bezuinigen. Om te beginnen uiteraard de processor, maar ook het scherm van slechts 3 inch en het fototoestel van 2 megapixels. Een zeer gesofisticeerde machine is dit dus niet. Wel handig om altijd op zak te hebben, zo’n kleine telefoon die ook nog eens effectief alle gebruikelijke toepassingen draait.

Naast een Galaxy S4 of zelfs een Galaxy S4 mini, ziet de Pocket er inderdaad heel klein uit. Maar dat gezegd zijnde, tenger is hij ook weer niet en zijn trilfunctie zal je bijvoorbeeld maar moeilijk kunnen negeren.

Het design van het toestel is niet opzienbarend: plastic rondom en achteraan lijkt het wel een platte kei. Standaard heeft het een geheugen van 4 GB, wat voor muziek en foto’s eerder aan de krappe kant is. Het komt erop neer dat je zal moeten investeren in een geheugenkaart van 8 tot 32 GB.

Wat zijn connecties betreft, heeft Samsung wel aan alles gedacht. 2G, 3G en wifi, Bluetooth, het is er allemaal. Geen NFC-chip evenwel. Alle aansluitingen zijn gestandaardiseerd, van de jack voor de hoofdtelefoon tot USB.

Een kleine gsm, met Android erin!

Android is meegeleverd in de versie 4.1, maar dat het systeem sterk kan evolueren is niet zeker. Dit is een goedkoop toestel en qua vermogen dus niet echt een monster. Voor zijn scherm geldt eigenlijk hetzelfde. Met zijn resolutie van 320 op 240 pixels, komt het sterk in de buurt van een Nokia, Sony Ericsson of Samsung... maar niet het nieuwste model. Een gevolg is dat de interface van veel Android-apps er niet oogverblindend zal uitzien. De internetbrowser kan geen geëvolueerde pagina’s weergaven, bij gebrek aan plaats op het scherm.

Men moet zich dus goed bewust zijn van de beperkingen van dit toestel: in theorie kan het elke Android-app draaien maar je zult wel moeten bedenken dat dit niet het allersnelste toestel is. Twitter, Facebook, Badoo, Instagram zijn prima te gebruiken. Als je eraan denkt om de apps af te sluiten en zo geheugen vrij te maken, blijft het toestel vrij vlot.

Gezien de 2 megapixels van de beeldsensor koester je op dat vlak beter geen te hoge verwachtingen. De foto’s kunnen soms wat vaag zijn en als je filmpjes downloadt is het scherm eerder op het randje. Daar biedt de Pocket Neo je zeker niet het plezier van een grotere smartphone.

Toch enkele sterke punten:

  • de Samsung interface is keurig aangepast voor telefonie en sms. Schrijven lukt prima, zonder dat men zich de haren uit het hoofd rukt;
  • de netwerkontvangst (zelfs 3G) is uitstekend, met weinig onderbrekingen;
  • met een hoofdtelefoon van goede kwaliteit met equalizer is het geluid vrij goed;
  • ondanks de kleine batterij is de autonomie behoorlijk: zelfs de actieve gebruiker kan er een hele dag mee aan de slag.

Voor wie is dit toestel perfect?

Voor iedereen die een eerste smartphone zoekt. Als het toestel goedkoop en toch solide moet zijn en een minimum aan applicaties moet kunnen draaien, zonder dat meteen de behoefte bestaat aan 3D, HD of geëvolueerde functies. Wellicht is dit ook een goede aanvulling bij een kleine tablet of phablet van 6 of 7”, en dan voornamelijk om te telefoneren, te sms’en en de internetconnectie te delen. In dat tweede geval, hebben we niks aan te merken. Hij is eigenlijk top, op de fotokwaliteit na, dan.

En speciaal voor iedereen die weer een nieuw schooljaar tegemoet moet gaan is de Samsung Galaxy Pocket Neo nu in promotie! Voor maar 99,99€ is hij van jou, én je krijgt er een gratis Skullcandy headset t.w.v. 29,90 bij. Niet slecht!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.