Menu
Blog

Onze test van de Samsung Galaxy Note 2

Tech

Is de Samsung Galaxy S3 te klein voor je smaak? Ben je op zoek naar een mix tussen een grote smartphone en een tablet? Samsung heeft de oplossing bedacht en brengt een tweede versie van de Galaxy Note uit. Een smartphone én tablet in één!

13.11.2012 Cédric Godart

Laten we eerst het formaat van de Note 2 van dichterbij bekijken. Hij is een soort gigantische en uitgerekte versie van de Galaxy S3. Zijn grove afmetingen tonen het trouwens aan: hij is 15,11 cm hoog, 8,05 cm breed, maar slechts 0,94 cm dik. Het scherm meet 5,5 inch (ter vergelijking: de nieuwste iPhone heeft een 4 inch-scherm en de vorige Galaxy Note een 5,3 inch). De schermresolutie bedraagt 1280 bij 720 pixels, dezelfde als het vorige model en vergelijkbaar met die van HD Ready-televisies. Het is zeer aangenaam voor de ogen, veel aangenamer dan kleinere schermen met dezelfde resolutie. De weergave is dan ook onberispelijk, vooral wat betreft de leesbaarheid, kleuren (in het bijzonder het zwart) en helderheid. Je typt er ook veel sneller mee. De toetsen liggen lekker ver uit elkaar en zijn ergonomisch geplaatst.  Heb je nooit een dergelijk toestel in handen gehad? Het voelt echt anders aan. Hij is zwaarder, hij weegt namelijk 183 gram. Bellen is niet zo gemakkelijk (omdat hij zo groot is). In de auto mag je de handsfree-kit of Bluetooth-headset niet vergeten. Verder past hij niet in een broekzak en kan je er echt niet mee gaan rennen.

Zo erg smooth

De meest veeleisende spellen en applicaties draaien zonder enig probleem op dit toestel. Alles draait vlotjes, zeer vlotjes. De batterij belooft het maar liefst 16 uur vol te houden in gesprek. Dat is enorm lang. In de praktijk hebben we hem een paar dagen lang intens gebruikt en hij hield het minstens 24 uur vol (in de meeste gevallen 1,5 dagen) ook al deden we vaak een beroep op de energievretende applicaties (zoals e-mail, muziek, video, enz.). Het toestel ondersteunt 2G, 3G+ en zelfs 4G, maar de Note zal niet werken met de 4G-netwerken in België.<

Hij heeft zelfs een stylus

Zo'n stylus is zeer praktisch om te tekenen, met de hand te schrijven of om je vingers even te laten rusten. De S-Pen wordt met dit model geleverd, maar in een meer ergonomisch formaat dan met de eerste Note. Hij ligt namelijk beter in de hand. Ook zeer praktisch voor professionals in computeranimatie. Gezien zijn formaat is hij – alweer – de perfecte multimedia oplossing, onder andere om video's te bekijken. Hij is even goed als een tablet. De meeste videoformaten, AVI inbegrepen, worden ondersteund. Het is zeer aangenaam, onder andere als je met de Note 2 naar de fitness gaat. Plaats hem voor je neus, zet een serie op en je zal die 45 minuten op de fiets niet eens zien voorbijgaan. Het geluid valt mee, zowel met een hoofdtelefoon als de luidspreker. Je kan er ook foto's en video's (HD) mee nemen dankzij de 8-megapixelcamera aan de achterkant en de 1,9-megapixelcamera aan de voorkant. De resultaten zijn keurig in de meeste gevallen. Niet even goed als met de Galaxy S3, maar toch stukken beter dan met de Note 1, zelfs wanneer de lichtomstandigheden minder goed zijn.

Conclusie

Op het eerste gezicht dachten we meteen "hij is te groot". Maar na een paar dagen moesten we toegeven dat hij dezelfde voordelen heeft als een kleine iPad: hij is praktisch om te surfen, video's en mobiele televisie te kijken. In functie van je behoeften kan je een versie met 16, 32 of 64 GB geheugen aanschaffen. Met 32 GB heb je al heel veel opslagruimte, zelfs om multimediabestanden op te slaan. Als je enkel belt en sms't wordt hij niet aangeraden, omdat zijn formaat daar niet voor geschikt is. Maar het kan wel een voordeel zijn voor degenen die geen plaats hebben voor een tablet, maar graag van een groot scherm willen genienten.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.