Menu
Blog

Onze test van de Samsung Galaxy Core Plus

Tech

Is dit de "plusversie" van de Galaxy Core? Nee, hij is gewoon een beetje "minder" fors uitgevallen. En hij is nog betaalbaarder, al levert hij bijna dezelfde prestaties. Een voordelige Android met een Bongo erbovenop, wie kan daaraan weerstaan?

26.02.2014 Cedric Last name 2

De voorbije maand oktober legden wij de Samsung Galaxy Core op de testbank. De "Plus" in de naam van het nieuwe toestel is een beetje misleidend: je zou denken dat het om een Galaxy Core met wat extra power gaat. Maar de Galaxy Core Plus is op enkele punten juist minder geavanceerd. Hij moet 256 MB aan RAM-geheugen inleveren en verliest 4 GB aan opslagruimte (de Core had er 8 aan boord). Verder is het vrijwel dezelfde telefoon.

Resultaat? Dit toestel is nog betaalbaarder, een echte buitenkans. Het kost maar 199,99 euro. Tot eind februari doen we er zelfs een gratis Bongo-bon "Ontbijt met bubbels" bij. Neem snel een kijkje in onze webshop!

Voor het overige lijkt de Galaxy Core Plus als twee druppels water op zijn voorganger. De dualcoreprocessor klokt nog altijd af op 1,2 GHz en ook het scherm is identiek. Geen HD-definitie, maar 800 bij 480 pixels. Anderzijds wordt nu standaard Android versie 4.2 meegeleverd, zodat de batterij langer meegaat en de meeste recente apps op het toestel draaien, hoewel je games die te veel geheugen vragen toch beter vermijdt. Android 4.2 heeft nog een pluspunt: qua prestaties is het vrijwel onmogelijk om een verschil met de vroegere Galaxy Core te merken.

Wij geven ook een pluim aan de Touchwiz-interface die schitterend aan de wat minder krachtige Samsung-toestellen werd aangepast. Verder profiteer je op dit toestel evengoed van de "Premium Hub Services" als op de "grote broers" Galaxy S3 of Galaxy S4. Je hoeft dus niet langs verschillende shops om muziek, boeken, apps of magazines te kopen. Met functies als "Motion UI" draai je je telefoon gewoon om als je een oproep wilt beëindigen of het belsignaal onderbreken. De functie "Smart Stay" houdt met een cameraatje vooraan je blik in de gaten en bepaalt wanneer het scherm aan moet blijven of uit mag.

Met maar 4 GB aan boord, moet je wel investeren in een geheugenkaart, misschien meteen als je de telefoon koopt. 16 GB lijkt ons een mooi begin voor muziek, video’s en foto’s. Anderzijds pakt de fotosensor wel trots uit met zijn 5 megapixels, maar er is in telefoonland beter te vinden. Vooral bij weinig licht laten de foto’s te wensen over. Als je aan je smartphone hoge eisen qua fotokwaliteit stelt, moet je dus zeker voor voldoende licht zorgen of resoluut op een toestel uit de Samsung-topklasse overschakelen. Selfies nemen is geen probleem, maar vermijd donkere hoekjes.

Op de fysieke kenmerken van de Galaxy Core Plus valt niets aan te merken. Met 120 g is hij niet te licht en niet te zwaar. Het scherm is vrij handig, ook om te schrijven. Je kan met het toestel op 3G-netwerken, maar 4G wordt niet ondersteund. Gps, wifi en de nieuwste Bluetooth staan wel tot je beschikking. Voor een zeer schappelijke prijs hoef je dus niets te missen. Je hoeft je ook geen enkele recente app te ontzeggen, als je je Galaxy Core Plus maar van een geheugenkaartje voorziet. Anders is het snel uit met de pret.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Last name 2
Journaliste belge expatrié dans la Silicon Valley, le temple de la high tech. Tablettes, gadgets, smartphones, en 3G et en 4G, rien de ce qui est mobile ne lui est étranger. @cedricgodart - www.cedric.fm