Menu
Blog

Onze test van de Samsung Galaxy Core

Tech

Je hebt niet de allernieuwste smartphone nodig, maar gewoon een eenvoudig en efficiënt toestel? De Galaxy Core combineert voor maar 229,99€ het design van Samsung met de Android apps!

02.10.2013 Cédric Godart

Het is een Galaxy, in een plastic behuizing weliswaar, maar stevig. Qua formaat kan het toestel met één hand gebruikt worden. De nieuwe telefoon lijkt op alle Galaxy’s van het gamma. Zijn 4,3”-scherm is groter dan van de iPhone 5 en heeft een niet-HD-resolutie, van 480 x 800 pixels, voor de kenners. Zijn dual core processor is evenmin van de snelste en ook het geheugen kent zijn beperkingen. Kortom, dit is een toestel dat eerder tegemoet komt aan de wensen van wie voor games en multimedia geen overdreven vermogenseisen stelt.

In afwachting van Android 4.2 wordt het toestel geleverd met versie 4.1, dat werkelijk zeer goed draait op de inmiddels welbekende interface van Samsung.

De Galaxy Core heeft bovendien wat functies geërfd van gespierdere modellen als de S3 en S4. Zo bieden de ‘Premium Hub Services’ voortaan door Samsung geselecteerde muziek, boeken, games en apps aan rond één enkele interface, wat een stuk duidelijker is. ‘S Voice’ is als Siri op de iPhone: je kan vragen stellen en commando’s geven. Ook ‘Motion UI’ is geïntegreerd. Door je telefoon om te draaien beëindig je daarmee een gesprek en even schudden ververst het scherm van de smartphone.

Ons beviel de ‘Smart Stay’-functie heel erg. Het toestel volgt daarbij je gezicht en houdt het scherm aan, zolang je het aan het bekijken bent. Je raadt het al, de Core gebruikt daarvoor een VGA-camera vooraan op het toestel, waarmee je ook selfies kunt maken, maar dan wel van een heel klein formaat.

8 Gb en nog wat beperkingen

Voor multimedia heeft de Core maar 8 Gb ter beschikking. Foto’s en muziek kunnen dus, maar in beperkte mate. Op de mp3-speler valt evenwel niets aan te merken. Hij is van uitstekende makelij en je kunt hem vervangen door Spotify, Rdio, Deezer, Google Music of om het even welke andere Android-app.

De foto’s die het toestel zelf maakt zijn zeer matig en die bedenking geldt ook voor de videokwaliteit. Geen HD. Voor een foto op Twitter of op Facebook zal het resultaat volstaan maar zelfs op Instagram riskeer je al wat vage plaatjes te publiceren. Een verwittigd man is er twee waard!

Conclusie: hij doet zijn werk

In zijn geheel en wetende waar de beperkingen liggen, valt deze Galaxy Core weinig te verwijten. Het is ook een relatief licht toestel (124 g), van correcte afmetingen (13 cm x 6 cm en minder dan 9 mm dik. Geen probleem dus om in je broek- of jaszak mee te nemen. Wat de radio-uitrusting betreft, connecteert het toestel op netwerken als 2G EDGE en 3G+ maar niet op 4G. Wifi wel, maar ook Bluetooth en uiteraard gps.

Standaard werkt hij met om het even welke hoofdtelefoon en de kabel is micro-USB en inwisselbaar van het ene toestel op het andere. De batterij tot slot is er eentje van 1.800 mAh en levert best aanvaardbare prestaties. Zo houdt ze het vlot een hele werkdag lang vol, onder meer dankzij de schermresolutie die lager ligt dan HD. Elke nacht opladen zal wellicht de boodschap zijn, tenzij je dagelijkse gebruik beperkt blijft tot enkele sms’jes en een paar minuten bellen.

Is deze eenvoudige maar complete smartphone perfect voor jou? Je vindt hem in onze webshop voor maar €229,99!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.