Menu
Blog

Onze test van de Mobistar Valencia

Tech

Een Android-smartphone voor 89 euro: deze eindejaarsdeal mag je echt niet missen! Als je aan een smartphone denkt, dan kan je je moeilijk inbeelden dat hij minder dan 250 euro kan kosten. En dat is een minimum! Blijkt dat het toch anders kan. Dankzij de Valencia, een door Alcatel ontworpen smartphone voor Mobistar.

28.12.2012 Cédric Godart

Voor 89 euro beschikt hij over een redelijk stevige uitrusting: een zeer snelle processor (1 GHz, net als veel duurdere Android-telefoons!), Bluetooth, wifi, FM-radio, een gps en zelfs 3G+. Hij wordt onder andere geleverd met een kleine geheugenkaart van 2 GB, maar je kan het gemakkelijk vervangen door een kaart van 16 of zelfs 32 GB om je muziek en foto's op je toestel te plaatsen. De perfecte applicatie om bestanden te synchroniseren vanaf je pc of Mac is Doubletwist. Het is trouwens gratis.

De applicaties draaien redelijk goed en snel. De autonomie valt reuze mee: tijdens onze test heeft de batterij het een hele dag volgehouden met intensief gebruik (surfen, muziek, Bluetooth aan voor de handsfree kit in de auto).

De grootte van het scherm van de Valencia lijkt op die van de iPhone 3GS. Het scherm is capacitief: dat betekent dat klikken, aantikken en schrijven vlotjes zal gebeuren. Hij reageert goed. Het virtuele toetsenbord om te sms'en is echter niet super comfortabel. Dat ligt waarschijnlijk aan zijn formaat. Gebruik hem dan eerder in de horizontale modus of zoek een betere toetsenbord-applicatie. Er bestaan gratis applicaties die het Android-toetsenbord vervangen door een meer aangepaste versie. Zo heb je onder andere Go Keyboard.

De camera beschikt over 3 megapixels. Voor Facebook zullen de foto's keurig genoeg zijn, maar je zult ze helaas wellicht niet kunnen printen. De camera is redelijk gevoelig voor bewegingen. Het geluid is zeer keurig. We hebben Spotify en de multimedialezer Doubletwist geïnstalleerd. Het verliep allemaal zeer vlotjes.

Conclusie?

Deze smartphone is nogal goed uitgerust en blijkt stevig te zijn. Hij zal de behoeften van gebruikers die op zoek zijn naar een instapsmartphone volledig vervullen, vooral als ze een beperkt budget hebben. Het is ook een uitstekende kleine en compacte telefoon voor wie niet constant bezig is met zijn smartphone, maar toch een aantal apps nodig heeft om te spelen, werken of lachen. Voor 89 euro is het een slimme en rendabele investering.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.