Menu
Blog

Onze test van de iPad Air

Tech

Hij lijkt op de iPad Mini, maar is lichter en neemt het grote formaat en de resolutie over van de vroegere iPad Retina. Fijne mix, deze iPad Air!

13.11.2013 Cédric Godart

Met een intern geheugen van 16 tot 128 Gb is de iPad Air de lichtste iPad in het gamma. De weegschaal duidt amper 478 g aan (voor de versie 3G en 4G). In vergelijking met de vorige modellen bleven alle knoppen netjes op dezelfde plaats zitten. Kortom, een iPad zoals een andere, behalve dan dat hij dun is, héél dun (7,5 mm) en dat hij minder afgeronde en afgeschuinde randen heeft.

Net als de iPhone 5 is ook deze iPad Air verkrijgbaar in twee kleuren. Aan de ene kant zilver met wit, aan de andere spacegrijs. Het resultaat oogt mooi en ligt lekker in de hand.

Geen wereldschokkende ontwikkelingen wat het scherm betreft. Op de Retina-resolutie die deze iPad Air meekreeg van de vorige grote iPads valt weliswaar nauwelijks iets aan te merken. Ook het fototoestel evolueert amper. Twee geïntegreerde sensors (die ook dienstdoen als camera): 1,2 MP vooraan en 5 MP achteraan. Het resultaat: je neemt er even mooie kiekjes mee als met een iPhone 4S, maar tegen een compact fototoestel moet deze iPad het toch afleggen.

Klaar voor 4G

Zijn vlotheid heeft deze nieuwe iPad te danken aan de technologieën van de iPhone 5: hij heeft een M7-processor aan boord en kan overweg met 64 bits-applicaties. Momenteel springen die voordelen niet in het oog, maar als je deze iPad aanschaft dan heb je meteen een stapje voor met de apps van de toekomst: spelletjes, foto’s, video’s,… alles zal veel sneller werken. Idem dito in 3G en 4G, want de iPad Air is compatibel met bijna alle 3G- en 4G-netwerken ter wereld. Surfen doe je supersnel, zolang je Wi-Fi hebt. Of je nu in België of op een verlaten eiland zit. Met de nieuwste Wi-Fi-antennes verstuur je bijvoorbeeld ook sneller foto’s en video’s via Airplay naar een Apple TV. Deze iPad is een heel gebruiksvriendelijk full HD media center en beschikt ook over een veel betere Wi-Fi-ontvangst.

Gratis iPhoto en iMovie

De iPad Air wordt standaard geleverd met iOS 7, waar we het al vaak over hadden. Het voordeel is dat je bij aankoop van een iPhone 5C, een 5S of een iPad Air gratis enkele heel leuke Apple-applicaties krijgt: naast iWork (kantoorsoftware) krijg je via de App Store ook gratis iPhoto en iMovie. iPhoto voor iPad is niet alleen comfortabel om naar te kijken, bovendien moet deze versie niet onderdoen voor de Mac-versie van iPhoto. En hetzelfde geldt voor iMovie. Om deze apps te installeren, open je gewoon de categorie ‘Apps made by Apple’ in de App Store.

De iPad Air is beschikbaar vanaf €599,99 en je vindt hem in onze webshop!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.