Menu
Blog

Onze test van de Huawei P10

Tech

Toen de P10 begin 2017 werd gelanceerd, brak hij records in de voorverkoop. Nu is hij ook bij Orange verkrijgbaar. En het moet gezegd: met zijn iPhone 7-look is dit een verleidelijk en ambitieus toestel. Weinig smartphones halen momenteel zo hoge prestaties.

03.04.2017 Cédric Godart

Hij mag er zijn, deze Huawei P10, met zijn afgeronde randen en metalen rug. Hij ziet er een beetje uit als de kruising van een P9 met een iPhone 7. Een weelde aan elegante details maakt er een prachtig toestel van. En hij ligt heel aangenaam in de hand. Terwijl hij met zijn 5-inch formaat goed hanteerbaar blijft en discreet in je jaszak zit.

Indrukwekkende technische gegevens

De Huawei P10 beschikt over een processor met 4 GB aan RAM-geheugen. De standaard opslagruimte van 64 GB breid je makkelijk uit met een microSD-kaartje. Het scherm heeft een full HD-resolutie. De vingerafdruksensor onder het scherm verdient een speciale vermelding: de snelheid ervan heeft ons verbluft.

De USB-C-poort is een geniale uitvinding, omdat je maar één kabeltje meer nodig hebt om al je toestellen aan te sluiten: smartphone, tablet en sommige computers.

De Kirin-chip blijkt flinke prestaties te leveren en toch niet te veel van de batterij te vragen. Met haar capaciteit van 3.200 mAh is die trouwens ruim bemeten. Tot 20 uur gesprekstijd moet mogelijk zijn en hoewel wij het toestel intensief gebruikt hebben, haalden wij duidelijk meer dan een volledig dag zonder opladen.

Het simkaartje is van het nano-type.

Foto’s die in de kijker lopen

Huawei ondertekende eerder een partnership met Leica. Dat maakt van de P10 waarschijnlijk de beste “fotofoon” van het moment. De kiekjes zijn in elk geval beter dan met de P9, hoewel hij bij weinig licht nog wat tekorkomingen vertoont. Die worden wellicht bij volgende updates weggewerkt.

Het fototoestel heeft zoveel instelmogelijkheden, dat je de draad dreigt kwijt te geraken. Gelukkig helpt de automatische stand je bijna altijd aan het beste resultaat.

De P10 heeft zijn fotokwaliteit natuurlijk voor een groot stuk te danken aan zijn twee sensoren. Het zijn dezelfde als op de Mate 9 en ze zijn eveneens voorzien van optische stabilisatie. In volle daglicht leveren die heel mooie beelden op, maar als het licht afneemt, gaat ook de fotokwaliteit erop achteruit. De ruisonderdrukking doet dan een beetje te goed haar werk, waardoor de P10 wat achterophinkt bij de grote tenoren op dit domein (denk onder andere aan Samsung en Apple). Toch blijft de kwaliteit beter dan op de P9, het eerste Huawei-model met een dubbele sensor.

Conclusie: de P10 zal je niet ontgoochelen. Met zijn design, ergonomie, snelheid, vlotte werking, batterijduur en fotokwaliteit is dit waarschijnlijk hét toestel van de lente van 2017. Hij kost € 599,99 en in combinatie met een abonnement nog € 409,50.

Ontdek de Huawei P10

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.