Menu
Blog

Onze test van de HTC One X+

Tech

HTC heeft zijn smartphone, de One X, steroïden gegeven om er een X+ van te maken. Welke resultaten leverde dat op? De HTC One X kende een dergelijk succes vorig jaar dat zijn maker besloot hem nieuw leven in te blazen. En nadat we hem hebben getest, moeten we eerlijk zeggen dat dit nieuwe toestel al onze verwachtingen vervult.

04.01.2013 Cédric Godart

Wat is er veranderd vergeleken met de One X-versie?

- De processor is veel sneller en de telefoon is compatibel met de nieuwste updates m.b.t. 3G.
- Veel meer geheugen ter beschikking (tot 64 GB).
- Een betere autonomie (bijna 40% meer volgens HTC).
- Hij draait op Android Jelly Bean (4.1).
Het scherm is echter absoluut niet veranderd. Hij meet dus nog steeds 4,7 inch: een indrukwekkend formaat dat vergelijkbaar is met dat van de Samsung Galaxy S3 en de Nokia Lumia 920. De case is helemaal van polycarbonaat vervaardigd en heeft licht afgeronde hoeken.

Je kan geen foto mislukken

De camera maakt foto's en filmt, en is vergelijkbaar met die van de HTC One X: 8 megapixels. Het is echter geen echte High Definition, maar eerder HD Ready (720 p). De lens is één van de beste op de markt. Het is trouwens bijna onmogelijk een foto te mislukken, zelfs in minder dan optimale lichtomstandigheden. De interface van HTC om foto's te maken doet er niet onder voor die van Sony. De 1,3-megapixelfrontcamera laat je toe via videochat te bellen met een redelijk helder beeld, maar net zoals dat het geval is met de camera aan de achterkant is het hier ook niet HD Ready zoals HTC het beweert. Dat is tenminste het gevoel dat we hadden nadat we de camera hebben getest door via Skype en Google Talk te chatten.

Kinderspel

De HTC One X+ draait zeer vlotjes, welke applicatie je ook gebruikt (3D-spel, muziek, video's). Hij is krachtiger dan zijn voorganger, maar biedt nochtans een degelijke autonomie: we hielden het gemakkelijk een volledige dag uit met intens gebruik van de multimedia functies, met 3G en wifi aan, en zonder andere functies uit te hoeven zetten (wifi, gps, data). We raden je echter wel aan om de applicatie die je niet gebruikt te sluiten om zo te vermijden dat ze onnodig energie of data verbruiken. Dat is voortaan zeer makkelijk te doen met Android 4: je hoeft enkel lang te blijven drukken op een knop en de verschillende open applicaties komen tevoorschijn. Je hoeft gewoon degene die je wilt sluiten weg te schuiven. Kinderspel!
HTC blijft samenwerken met Beats Audio, wat een aantal functies voor het geluid biedt die bijzonder overtuigend zijn. En het is niet enkel interessant voor gebruikers die een Beats-koptelefoon hebben: zodra je een koptelefoon van goede kwaliteit aansluit, zul je gelijk horen dat de resultaten indrukwekkend zijn, ook als je een gewone dienst zoals Spotify gebruikt (maar dan moet je wel de "extreme" geluidskwaliteit activeren).

We zijn gek op:

- Waar de knoppen geplaatst werden en het stevige formaat.
- Eén enkele USB-poort om hem op te laden of op de televisie aan te sluiten.
- Wifi en Bluetooth zijn razendsnel, alsook de nfc-chip (om data te sharen, op draadloze luidsprekers aan te sluiten en contactloos te betalen).

Onze conclusie

In tegenstelling tot de iPhone 5 en de Nokia Lumia 920 beschikt hij nog niet over 4G. Modellen die in 2013 verschijnen zullen dit tekort wellicht aanvullen. Maar in het algemeen is het moeilijk deze uitstekende Android-smartphone af te raden. Het is een stevig toestel, met regelmatige updates en hij is van uitstekende kwaliteit. Zijn enige minpunt? Hij is groot. Zeer groot. Maar zijn gewicht valt mee: 135 gram. Je moet hem dus wel eerst zien, aanraken en testen voordat je hem aanschaft. Zijn prijs bedraagt tussen de 460 en 500 euro.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.