Menu
Blog

Onze test van de gsm Orange Hapi 50 Blue

Tech

Inderdaad, een gsm, dus geen smartphone, maar een goeie ouwe telefoon. Maar dan wel een robuust toestel dat je overal met je meeneemt!

20.06.2017 Céline Roman

De supercompacte Hapi 50 Orange is praktisch voor dagelijks gebruik, perfect om te sporten en bestand tegen moeilijke omgevingen, zoals bouwterreinen (met stof, water, spatten, …). Deze gsm heeft immers een IP67-certificaat en is dus tegen zowat alles bestand. Regenweer? Geen probleem, dit toestel kan er tegen. Het overleeft zelfs een onderdompeling van maximaal 30 minuten tot 1 meter onder het wateroppervlak.

Met zijn versterkte behuizing ziet de robuuste Hapi er bovendien uit of hij nergens bang voor is. Hij kan vallen … zonder kapot te gaan (maar overdrijf toch maar niet). Gebruik je hem op een bouwterrein? Dan doet hij handig dienst als (vrij krachtige) zaklamp.

De Hapi beschikt over 3G+ en wifi en je kan dus overal online gaan. Maar echt apps downloaden zoals op een smartphone is er niet bij. Wel vlot communiceren met sms’jes, mms’en, e-mails en enkele Java-apps en -games, zoals in de goede oude tijd.

Zit er een fototoestel op? Ja! En de resolutie van 5 megapixel blijkt een aangename verrassing. De resultaten zijn mooier dan je zou verwachten. Tel daar nog een audio- en videospeler bij en een fm-radio en je ziet dat dit toestel vrijwel alles in huis heeft.

Nog een laatste belangrijk punt: de batterijduur. Die druk je niet in uren of dagen uit, maar in … weken! Terwijl de prijs een bescheiden 79,99 euro is. Zoek je een allround telefoon voor de zomerfestivals, dan mag je geen moment aarzelen.

Voor een bouwterrein, avontuurlijke trips of festivals blijkt deze kleine gsm uiterst efficiënt en … een beetje vintage.

Ontdek de Hapi 50 Orange

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.