Onze test van de Galaxy S3 Mini
Tech
De kleine broer van de bekende Galaxy S3 – één van de meest verkochte smartphones van de afgelopen maanden – is verschenen. Hij heet de Galaxy S3 Mini. Geen twijfel mogelijk: ze behoren duidelijk tot dezelfde familie!
Alleen past de S3 Mini gemakkelijker in je broekzak. Hij is dus een perfecte kopie van zijn grote broer, maar dan met een kleiner en lichter formaat. Maar onder de motorkap moet hij toch de duimen leggen voor de S3!
Het Android-systeem (hier versie 4.1, goed nieuws dus sinds dit één van nieuwste versies is) bevat ook dezelfde TouchWizz-interface als de grote S3. Mooie kleuren, mooie iconen, diverse widgets. Je krijgt ook gelijk toegang tot de applicaties van Samsung zoals ChatOn (een soort Whatsapp of BBM) en S Voice. Met deze laatste app kan je je telefoon orders geven of hem vragen bepaalde taken uit te voeren. S Voice is niet even geavanceerd als Siri op de iPhone, maar hij trekt wel zijn plan en wordt steeds beter. Google Now krijg je ook, maar Samsung legt er niet echt de nadruk op en verstopt de app in de menu's.
Klein beetje te traag
Door de menu's en applicaties van de S3 Mini navigeren verloopt redelijk goed. Maar de processor heeft het wel moeilijk als je meerdere applicaties tegelijkertijd opent. We hadden al vijf apps geopend en de telefoon heeft meerdere keren gehaperd. Je moet er dus op letten dat je de apps die je niet meer zult gebruiken ook afsluit.
Kortom: de Galaxy S3 Mini is niet ideaal voor energievretende en 3D-spellen! De batterij zal ontzettend snel leeglopen en het scherm zal meermaals klem zitten.
En de camera?
Hetzelfde geldt voor fotografen... Op het vlak van helderheid levert de 5-megapixelcamera matige resultaten op. Als je foto's binnen of in het donker neemt zullen ze veel ruis vertonen, desondanks de flits. Zijn prestaties lijken op die van de iPhone 3GS: onvoldoende. Instagram-gebruikers zullen heel veel moeite moeten doen om met de S3 Mini foto's te maken die de wereld rond zullen gaan!
Video's vallen nog mee, ook al heb je geen HD. De resultaten zijn niet al te slecht. Als je af en toe filmt, zal het reuze meevallen.
De autonomie is zijn grootste pluspunt
Het scherm is kleiner (4 inch), de resolutie ligt ook lager en de processor eist minder energie: de autonomie van de S3 Mini is dus stukken beter dan die van de grote S3. De telefoon hield het tijdens de test tot twee volledige dagen uit op één laadbeurt. Dat is een uitstekend pluspunt voor een telefoon die verder ook aangenaam te gebruiken is indien je niet op zoek bent naar een krachtig ding.
Conclusie
Hij lijkt op de S3, maar de Mini biedt niet dezelfde prestaties aan. Op zoek naar kracht? Een groot scherm? Dan blijft de S3 een betere keuze op lange termijn. Ben je op zoek naar een goedkope smartphone? Kies dan voor de Mini tegen 349 euro.
Tags
Found this useful? Share with
