Menu

Onze test van de Alcatel Evo 8HD

Op zoek naar een betrouwbare en voordelige tablet die compatibel is met het 4G-netwerk van Mobistar? Hier komt de Evo 8HD van Alcatel!

22.04.2014
Door Cédric

Wat meteen in het oog springt, is de prijs, zeker in vergelijking met Samsung-tablets en de iPad: de One Touch Evo 8HD heb je al voor 229 euro. Ja, dat lees je goed! En wat krijg je daarvoor? Een 8 inch-scherm, maar geen HD-resolutie (in tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden), dus eigenlijk hetzelfde als op de iPad van een vorige generatie (onder andere de vroegere iPad Mini).

Even wat technische informatie: een vrij robuuste dualcore-processor, een beperkte geheugencapaciteit van 4 GB, maar uitbreidbaar met een geheugenkaartje, een 3 megapixelcamera en een frontale camera voor Hangout, Skype of andere apps. En het toestel wordt geleverd met een 3G/4G-chip. Stop er een simkaartje in en je kan overal zorgeloos mobiel internetten, ook als er eens geen wifi (meer) is.

Onze indrukken:

  • Dit is een tablet uit de middenmoot. Hij is perfect voor doorsnee toepassingen en kan overweg met de meeste apps of games, maar laat het afweten bij HD-video’s of games die veel geheugen nodig hebben (trage werking en te lage schermresolutie);

  • Om e-magazines te lezen, naar muziek te luisteren, te surfen of sociale netwerken te bezoeken is dit een ideaal compromis, zeker als je budget aan de krappe kant is;

  • De batterijduur is uitstekend (8 tot 9 uur, afhankelijk van het gebruik) en de Evo 8HD haalt in dit opzicht vrijwel het niveau van een Samsung of de iPad;

  • Alcatel biedt ook verscheidene accessoires, zoals kleurrijke beschermhoesjes, een dock of een HDMI-stick waarmee je op elk tv-toestel de content van het tabletscherm weergeeft voor een heel schappelijke prijs (49 euro).

Jammer dat er nog voor de Android-versie 4.2 werd gekozen en niet KitKat (4.4). Het zou kunnen dat er nog een software-update komt, zodat ook toestellen met een minder krachtige processor (zoals deze tablet) van de verbeteringen kunnen profiteren. Maar Alcatel stelt hiervoor geen datum in het vooruitzicht.