Menu
Blog

Onze test van de Alcatel Evo 8HD

Tech

Op zoek naar een betrouwbare en voordelige tablet die compatibel is met het 4G-netwerk van Mobistar? Hier komt de Evo 8HD van Alcatel!

22.04.2014 Cédric Godart

Wat meteen in het oog springt, is de prijs, zeker in vergelijking met Samsung-tablets en de iPad: de One Touch Evo 8HD heb je al voor 229 euro. Ja, dat lees je goed! En wat krijg je daarvoor? Een 8 inch-scherm, maar geen HD-resolutie (in tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden), dus eigenlijk hetzelfde als op de iPad van een vorige generatie (onder andere de vroegere iPad Mini).

Even wat technische informatie: een vrij robuuste dualcore-processor, een beperkte geheugencapaciteit van 4 GB, maar uitbreidbaar met een geheugenkaartje, een 3 megapixelcamera en een frontale camera voor Hangout, Skype of andere apps. En het toestel wordt geleverd met een 3G/4G-chip. Stop er een simkaartje in en je kan overal zorgeloos mobiel internetten, ook als er eens geen wifi (meer) is.

Onze indrukken:

  • Dit is een tablet uit de middenmoot. Hij is perfect voor doorsnee toepassingen en kan overweg met de meeste apps of games, maar laat het afweten bij HD-video’s of games die veel geheugen nodig hebben (trage werking en te lage schermresolutie);

  • Om e-magazines te lezen, naar muziek te luisteren, te surfen of sociale netwerken te bezoeken is dit een ideaal compromis, zeker als je budget aan de krappe kant is;

  • De batterijduur is uitstekend (8 tot 9 uur, afhankelijk van het gebruik) en de Evo 8HD haalt in dit opzicht vrijwel het niveau van een Samsung of de iPad;

  • Alcatel biedt ook verscheidene accessoires, zoals kleurrijke beschermhoesjes, een dock of een HDMI-stick waarmee je op elk tv-toestel de content van het tabletscherm weergeeft voor een heel schappelijke prijs (49 euro).

Jammer dat er nog voor de Android-versie 4.2 werd gekozen en niet KitKat (4.4). Het zou kunnen dat er nog een software-update komt, zodat ook toestellen met een minder krachtige processor (zoals deze tablet) van de verbeteringen kunnen profiteren. Maar Alcatel stelt hiervoor geen datum in het vooruitzicht.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.