Menu
Blog

Onze mening over de Wiko Lenny 2

Tech

Daar heb je de Lenny weer, met een onklopbare prijs. Voor 79 euro krijg je een Android-smartphone die doet wat hij belooft.

 

13.06.2017 Cédric Godart

Technische gegevens
De Lenny 2 pakt uit met een comfortabel 5 inch-scherm en een Quad-Core-processor op 1,3 GHz. Er zit een fototoestel van 5 megapixel in. De fabrikant heeft er standaard 4 GB ROM in gestopt, tot 64 GB uit te breiden met een microSD-kaartje. En voor mensen met een dubbelleven of die werk en privé strikt gescheiden houden, is er een opsteker: ze beschikken over een dubbel slimslot.

Dagelijks gebruik
Het scherm is dan wel 5 inch groot, maar mist hoge resolutie. Je zal het moeten doen met 854 bij 480 pixels. Een uitblinker is dit niet, maar de interface maakt veel goed en geeft je nooit het gevoel dat je met een vergrootglas naar te weinig informatie kijkt. En aarzel niet om Android met een andere “launcher” helemaal naar je eigen smaak aan te kleden.

De vormgeving krijgt de score “verdienstelijk”. Het toestel valt niet op door zijn originaliteit, maar kies een kleurrijke achtercover - van koraalrood of blauw tot turkoois en natuurlijk ook zwart - en je kan er beslist overal mee voor de dag komen. De zwarte cover voelt bovendien zacht en aangenaam aan en is niet te glad.

Het fototoestel van 5 megapixel doet waar het voor bedoeld is, maar miljoenen “likes” zullen de foto’s je niet opleveren. Daarvoor zijn ze soms een beetje te somber, met niet al te overtuigende kleuren. Onze tip? Kies voor het kunstzinnige zwart-wit als je onderwerp er zich toe leent, voor een meer flatterend effect.

De Lenny 2 van Wiko heeft wel 3G+ in huis, maar geen 4G. En ten slotte waren we aangenaam verrast toen we de batterijduur testten: het toestel hield het gemakkelijk een hele dag vol.

Android 5 en daarmee gedaan
De Lenny 2 draait op Android Lollipop. Aan de originele interface is weinig gesleuteld, behalve de icoontjes en schermachtergronden. Om deze smartphone optimaal te gebruiken biedt Wiko je het gratis Clean Master, dat het geheugen op bevel schoonveegt

Hoewel de Lenny 2 technologisch niet bij de meest geavanceerde smartphones hoort, functioneerden de games die wij hadden gedownload zonder enige hapering. Wat we wel merkten, is dat het toestel dan flink warm wordt. Het beperkte interne geheugen is te omzeilen met een geheugenkaartje waar je apps en bestanden op installeert, zonder het toestel te vertragen.

Toen wij deze test schreven, had de Lenny 2 net een update naar versie Lollipop 5.1.1 achter de rug, maar Android 6 of 7 staan blijkbaar niet op het programma. Met zijn vrij banaal design past het toestel in elke jas- of broekzak en doet het geen enkele portemonnee pijn!

Ontdek de Wiko Lenny 2

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.