Menu
Blog

Onze mening over de Samsung Galaxy A3

Tech

Samsung ziet het groot, met een nieuwe grootformaat smartphone in elk middenklassesegment, van goedkoop tot super hightech. Maak kennis met de Galaxy A3!

21.01.2015 Cédric Godart

Samsung kondigde deze herfst twee nieuwe Galaxy’s aan, de A3 en de A5.
Van de A3, het voordeligste toestel van de twee, kregen wij een demoversie om te testen. Hoeveel waar krijg je voor je geld? Om te beginnen een resolutie van 960 bij 540 pixels, dus geen HD, ondanks het grote scherm van 4,5 inch (iets kleiner dan de iPhone 6 en Galaxy Alpha). En je beschikt standaard over 16 GB voor je data. Je bent dus niet verplicht om een geheugenkaart te kopen, tenzij je bergen aan foto’s en playlists verzamelt.
Als de A3 in de winkel komt, draait er Android KitKat op. Een update naar Lollipop (Android 5) is gepland voor het eerste kwartaal van 2015. De Touchwiz-interface past esthetisch goed bij het toestel en geeft de gebruiker een gevoel van continuïteit van het ene naar het andere toestel, tussen tablets en smartphones.

Het prijs

Je telt voor deze Galaxy 299,99 euro neer, maar dan krijg je van Samsung ook een fotosensor van 7 megapixel die zich in vrijwel alle situaties goed uit de slag trekt. Misschien niet zo overtuigend als de Galaxy Note 4, maar de resultaten zijn correct en de flits doet zijn werk (maar let op voor rode ogen, corrigeren is daar aangewezen). Je kan in HD filmen, maar niet in 4K. De autofocus lijkt ons erg snel. Maar als er weinig licht is, vallen de foto’s meestal tegen, omdat er veel te veel korrel zichtbaar is.
De A3 kan 4G aan en heeft alle connectiviteitstechnologieën die je nodig hebt aan boord: van Bluetooth 4 tot GPS, zonder wifi en NFC te vergeten. Verwacht van de batterij van 1.900 mAh geen wonderen, maar eigenaardig genoeg haalt ze toch met gemak een dag. Verder hadden wij geen opmerkingen over de batterij.

Voor wie is dit toestel bestemd?

Voor mensen met een gemiddeld budget die toch een krachtige smartphone en gebruiksgemak op het internet willen. Games functioneren probleemloos. De prestaties laten niets te wensen over. De kunststof is degelijk, je kan ermee sporten.
En omdat Samsung ook om je te verleiden geen half werk levert, is hun officiële spotje op YouTube de moeite van het bekijken waard.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.