Menu

Onze mening over de Moto G6 (editie 2018)

Eindelijk een smartphone met een bescheiden prijskaartje die toch volledig is en flink presteert! De Moto G6 heeft met zijn scherm van 5.7 inch en zijn dubbele fotosensor veel argumenten om je te verleiden.

06.06.2018
Door Cédric

Met een afwerking die bijna een toptoestel waard is, wil de G6 van 2048 indruk op ons maken en dat lukt nog vrij aardig ook. Deze smartphone belandde vorige maand op onze weegschaal en met zijn 165 g haalt hij alvast een mooie kwaliteit-gewichtsverhouding. Met één hand bedienen? Geen probleem, dankzij de prettige 18:9-verhouding van de afmetingen. Het scherm haalt HD-resolutie, maar daar kijken we al niet meer van op. Je vindt die nu zelfs op toestellen van minder dan € 250. De resolutie van de G6 bedraagt meer bepaald 2160 bij 1080 pixels, nog een stuk minder dan de Galaxy S9, maar met de juiste scherminstellingen zou je bijna zweren dat er geen verschil zichtbaar is.

Het scherm bedekt 75% van de voorzijde, dus niet de hele oppervlakte, maar het resultaat is heel evenwichtig. De knoppen voor ontgrendeling en volume zitten op de zijkanten.

Motorola rustte zijn smartphone maar meteen met twee fotosensoren uit en dat verwacht je niet van een toestel in deze prijsklasse. De sensoren hebben een lensopening van f/1.7 en hun resolutie bedraagt 12 en 5 megapixel. De fabrikant goochelt niet met de term “artificiële intelligentie” zoals Huawei, maar heeft het over “softwareoptimalisatie”, onder andere voor geslaagde portretfoto’s met wazige achtergrond.

We moeten toegeven dat de G6 in de praktijk goed zijn mannetje staat: foto’s en video’s zijn van goede kwaliteit, in elk geval ruim voldoende om te schitteren op de sociale media en op Instagram, zonder te moeten onderdoen voor de huidige kampioenen (Huawei, Apple en Samsung). Alleen bij gedempt licht en ’s avonds worden er wat meer foutjes zichtbaar. De video haalt geen 4K, maar wel 60 beelden per seconde in HD.

Uiteraard zit er ook vooraan een sensor, eentje van 8 megapixel met een lensopening van f/2.2, maar als je skypet of een selfie neemt, zie je er gewoonlijk nogal mat en kleurloos uit. De kleuren mogen absoluut feller en helderder. Overschakelen op monochroom (zwart-wit) is de oplossing.

Met de batterij van 3 000 mAh haal je op je gemak een hele dag zonder bijladen. Het idee van Motorola om een “turbopower”-lader te leveren vinden wij prima: na nauwelijks een tiental minuten laden kan je alweer enkele uren verder. Wij zijn er met deze lader zelfs in geslaagd om de G6 op ongeveer 1 uur volledig op te laden. Draadloos laden is niet mogelijk, maar er zit wel een snelle vingerafdrukscanner op.

De G6 functioneert bij aankoop met Android 8, maar een update naar versie 8.1 is voor binnenkort gepland. De G6 editie 2018 is compatibel met de meeste 4G-netwerken. Hij heeft slechts 32 GB opslagruimte, maar die breid je gemakkelijk uit met een microSD-kaartje (tot maximaal 128 GB extra).

Je vindt de Moto G6 in onze eShop en in alle Orange-winkels in België. Die kost € 249,99 zonder abonnement. En mét een abonnement voor 24 maanden is de G6 van jou voor slechts € 9 of € 49.
En momenteel doen wij er een mooi cadeau bij: een gratis Bluetooth-hoofdtelefoon bij aankoop van je G6 (tot 3/06).