Menu
Blog

Onze mening over de Galaxy J3

Tech

De J3 was er ook al in 2015, maar het model 2016 is op enkele punten verbeterd. Er zit nu een HD-scherm in, terwijl de processor en het geheugen zijn opgewaardeerd om meer veeleisende apps en games aan te kunnen. Maar wat is het toestel echt waard in vergelijking met de concurrenten?

06.07.2016 Cédric Godart

Verblindend mooi kan je de Galaxy J3 niet noemen, maar wel stevig. Hoewel hij vooral van kunststof is gemaakt, vangt hij goed schokken op. Het dunne (8 mm) en vrij lichte (138 g) toestel ligt goed in de hand en je neemt het vlot overal met je mee. De gebogen achterkant voelt aangenaam aan.

Ons testmodel had een Android 5-besturingssysteem aan boord, maar voor deze zomer is een upgrade naar Marshmallow gepland. Samsung bevestigde ook dat Android N op dit model wordt aangeboden.

De Galaxy J-reeks is over het algemeen geen uitblinker als het over foto’s gaat. Toch waren wij benieuwd naar de prestaties van de sensor van 8 megapixel van de J3. Vooral dan zijn capaciteit om video in HD 1080p op te nemen. Resultaat? Er is beter te vinden, maar deze sensor is toch verrassend goed. Soms bezondigt hij zich aan overbelichting en ’s nachts laat hij wel eens een steekje vallen, maar het dynamisch bereik is vrij overtuigend. De J3 maakt heldere beelden, met meer details dan het model van 2015. Een fotowedstrijd winnen zit er nog niet in, maar je hoeft niet beschaamd te zijn als je je kiekjes deelt.

Bij de batterij van 2.600 mAh plaatsten wij een tweede groot vraagteken. Maar er is goed nieuws! Je haalt een dag of zelfs anderhalve dag zonder bijladen als je het toestel niet al te intensief gebruikt. Maar als je heel veel foto’s neemt of lange video’s bekijkt, krimpt de resterende batterijcapaciteit snel. Wie opmerkt dat de J1 het aanzienlijk langer volhield, moet bedenken dat die heel wat minder krachtig was (processor, foto’s, netwerk).

Nog wat andere, belangrijke technische gegevens: de J3 is 4G-compatibel, beschikt over Bluetooth en wifi en kan overweg met micro-simkaartjes. De prijs van189 euro bevestigt dat dit een Galaxy van het middengamma is.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.